Destek Dokümanları

Kilimsoft Destek Merkezi

  • 1. Logo (Genel)
  • 2. Bordro Plus
  • 3. eLogo
Logo programlarının özellikleri son yayınlanan sürüm bilgisi ve dokümanlara bu bölümden ulaşabilirsiniz.
Logo Bordro Plus ile ilgili bilmek istediğiniz her şey.
eLogo hakkında bilmek istediğiniz tüm dokümanlar.
Expand All | Collapse All
  • 1. Go3 ile gelen özellikler
     

     

     

     

     

    Yeni nesil teknolojilerle geliştirilen GO3 , rol bazlı kişiselleştirilebilir masaüstü, ürün içi arama motoru gibi özellikleri ve app-in-app yaklaşımını estetik tasarımla buluşturarak kullanım kolaylığı sağlar.

    GO3; ölçeklenebilir, esnek, geliştirilebilir, güvenilir ve sektör bağımsız yapısıyla değişen ihtiyaçlara uyumludur. Şirket içi süreçlerin verimli ve etkin yönetimi, veri işleme sürecindeki hataların azaltılması ve çalışanların karar alma sürecinde bilgiye anında ulaşabilmesi gibi birçok faydayı işletmelere getirir.

    GO3 ile gelen özellikler;

    Sadece Kullanılan İşlemleri İçeren Kişisel Masaüstü Oluşturma

    Program tarafından öndeğer masaüstü önerileri yapılır. Hazırlanan masaüstlerinden birisi seçilerek kullanımı kişiselleştirilebilme özelliği ile istenilen tüm bilgilere kolay ve hızlı bir şekilde erişmek mümkündür. Yeni menüler eklenebilir, silinebilir ve yapılan seçimler ilgili kullanıcı için otomatik olarak kaydedilir. En sık kullanılan işlemler kısayol olarak tanımlanabilir, gruplanabilir ve özel olarak oluşturulan masaüstlerinde toplanabilir.

    App-in-app Teknolojisi

    App-in-app özelliği ile;

    • Uygulama ihtiyaçlar doğrultusunda zenginleştirilir,

    • Ürün içinde yer alan standart özelliklerin yanı sıra birçok fonksiyon ya da ek özelliği tek tıkla app ya da widget olarak indirilebilir,

    • İndirilen app’in sahip olduğu özellikler doğrultusunda, yeni özellikleri platform bağımsız olarak da kullanılabilme fırsatı sağlanır,

    • En sık kullanılan işlemleri ana ekran üzerinde görüntüleme olanağı sunan widget’lar ile bilgiye çok hızlı ulaşma olanağı vardır.

    Ürünler ile birlikte gelen app ya da widget’ların yanı sıra Logo İş Ortakları tarafından geliştirilen tüm uygulamalar da Logo Store’dan yükle ile kullanıcılara sunulur.

    Sanal Klavye Desteği ile Tablet Özelliği Olan Notebooklarda Çalışma

    Sanal klavye özelliği ile dokunmatik ekranlı notebooklardan işlemler kolaylıkla gerçekleştirilir.

    Arama Çubuğu Özelliği ile Ürün Ağacı İçerisinde Kaybolmadan Hızla İşlemlere Ulaşım

    Tüm modül, ekran, rapor, işlem bilgilerine arama çubuğu sayesinde hızlı bir şekilde ulaşılabilir. Aynı şekilde eklenti listesi içerisinden seçilecek “hızlı erişim” ile de uygulama içeriğinde arama yapılabilir.

    Sihirbazlar

    Uygulama içinde yer alan sihirbazları kullanarak, uygulamayı bilgisayarınıza yüklendikten hemen sonra günlük kurulum işlemlerini tamamlayarak izlemek istenilen tüm işlemler başlatılabilir.

    Kurulum sihirbazı ile firma, dönem, ambar, kullanıcı, terminaller sizin tarafınızdan seçilecek kurulum aşaması dikkate alınarak oluşturulur.

    Firma ve dönem açma işlemleri, kullanıcı ve ambar tanımları sırayla ekrana gelen sayfalar izlenerek kolaylıkla yapılır. Kurulum Sihirbazı, Sistem Yönetmeni program bölümünde Yönetim menüsü altında yer almaktadır.

    Kayıtlararası hızlı geçiş

    Browserlardan ulaşılan kart ve fişler görüntülendiğinde, kayıtlar arası hızlı geçiş yapılabilmesi mümkündür. Bunun için alt menüde yer alan ok simgeleri kullanılır. Hızlı geçiş özelliği kullanım kolaylığı sağlar ve zaman kaybını önler.

    Siparişten Teslimata Kadar Süreç Takibi

    Tüm satış ve satınalma süreçleri GO 3 ile çok daha kolay yönetilir. Satış siparişi sisteme girdikten sonra irsaliye ve fatura döngüsünü hızlıca tamamlayabilir, siparişlerin durumunu anlık olarak izlenebilir. Alınan sipariş miktarı stok miktarından fazla ise otomatik olarak satınalma siparişi oluşturulabilir. Satış koşulları her satış belgesi (sipariş, irsaliye ve fatura) için ayrı ayrı tanımlanabilir. Belgelerde birden çok para birimi kullanabilir, bu para birimlerine farklı koşullar tanımlanabilir. GO 3 ile ambar bazında da fiyat tanımlanabilir, oluşturulan fiyat listeleri toplu bir şekilde güncellenebilir. Satıcı bazında satış hedeflerini belirleyerek, satış performans ölçümü yapılabilir.

    Satınalma Sipariş aşamasında, malın teslim alınması ve fatura girişine kadar tüm aşamalar hızlı bir şekilde organize edilebilir, alınan fiyat, indirim ve ödeme koşullarının geçerlilik sürelerini ve bununla ilgili maliyetler yakından takip edilebilir.

    Stok Operasyonlarının Denetimi

    GO 3 ile anlık stok durumu izlenerek, stok seviyeleri kontrol altına alınabilir. Stok maliyetleri ise artık çok daha belirgin bir şekilde takip edilir. Ayrıca, GO 3 ile stok kartları en ince detayına kadar görüntülenebilir, resim eklenebilir, birden fazla birim tanımlanabilirsiniz. Sınırsız sayıda barkod tanımlarken, ürünlere seri ve lot numarası da eklenebilir. Maliyetlendirme yönteminizi seçerek malzeme bazlı maliyet takip edilebilir.

    Güncel Yasal Mevzuatlara Tam Uyumlu Çalışma

    Yasal mevzuata tam uyumlu bir yapıda olan GO 3 ile tüm kayıtlar güven içerisinde yönetilir. GO 3 ile standart hesap planını otomatik olarak oluşturabilir, hiyerarşik yapıdaki ana hesap, alt hesaplar gibi hesapları istenildiği gibi tanımlanabilir. Diğer modüller ile tam entegre çalışan muhasebe modülü üzerindeki entegrasyon özelliği sayesinde belge tipine göre oluşturulan kayıt şablonları ile muhasebeleştirilen belgeler ve fişler otomatik olarak oluşturulabilir. Ayrıca her ay başında paylaşılması gereken BA-BS formları da elektronik ortamda hazırlanabilir, e-Beyanname özelliği ile vergilendirme dönemlerine hız kazandırılabilir.

    Logo Çözüm Ailesi Entegrasyonlarıyla Tüm İhtiyaçlara Uygun Çözümler

    Tiger HR, e-Devlet, Logo Mind İş Analitiği, Tedarik Zinciri Yönetimi, Logo CRM gibi uygulamalarla entegre olarak çalışabilen GO3 ile kurumsal süreçler iyileştirilir.

    Ayrıca Logo Çözüm Ortakları’nın geliştirmiş olduğu uyarlamalar hızlı ve ekonomik çözümler sunar.

    More
    Was this answer helpful ? Yes(0) / No(0)
    Viewed 2750 Times
  • 2. ERP 2.56.00.00 Sürüm Duyurusu
     
    Kayıt Nr Ürün Tanım ve Açıklama
    1 WINERP-79451 Tiger3Enterprise
    TigerWingsEnterprise
    Maliyet Muhasebesi
    alt alt İşlemler - Fiili Genel Gider Yükleme İşlemi
    Fiili Genel Gider Yükleme İşleminde Kapasite Malzeme Maliyeti Üzerinden de Hesaplanabilmelidir.
    Maliyet muhasebesi parametrelerindeki "Kapasite Sürücüsü Miktar Olduğunda Fiili G.G Yükleme" parametresi seçeneklerine "Malzeme Maliyeti Üzerinden" seçeneği eklendi.
    2 WINERP-79725 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Satış ve Dağıtım
    alt alt Hareketler - Satış İrsaliyeleri
    Kilitli İrsaliyeler Faturalanabilmeli
    Kilitli irsaliyelerin 'F9 - Faturala' ve fatura içerisinden 'İrsaliye aktar' işlemleri ile faturalanabilmesi sağlanmıştır.
    3 WINERP-78419 Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    İthalat
    alt alt Hareketler - İthalat Operasyon Fişleri
    İthalat Operasyon Fişi Browserında Dosya Koduna Göre Doğru Sıralama Yapılması İsteniyor.
    İthalat ve ihracat operasyon fişleri ekranında dosya kodu sütununa göre sıralama yapılabilmesi sağlandı.
    4 WINERP-16339 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Finans
    alt alt Hareketler - Kasa İşlemleri
    Kasa işlemlerinden taksit hareketleri yazdırıldığı zaman aynı tarihe gelen taksit hareketlerini birleştirmiyor.
    Taksit hareketi kasa işlemlerinden yapılarak yazdırıldığında vadesi aynı olan taksitlerin birleştirilmesi için, finans parametrelerine "kasa işlemleri yazdırılırken aynı vadeli taksit hareketleri birleştirilsin" seçeneği eklenmiştir.
    5 WINERP-78660 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Finans
    alt alt İşlemler - Cari Hesap Borç Kapama İşlemleri
    Cari Hesap Borç Kapatma İşlemleri Penceresinde Ticari İşlem Grubu Filtresinde Aralık Verildiğinde, Ticari İşlem Grubu Bilgisi Aynı Olan Hareketler Birbirini Kapatmıyor.
    Aynı ticari işlem grubu bilgisine sahip olan hareketlerin birbirini kapatabilmesi için Cari Hesap Borç Kapatma İşlemleri ekranına "Ticari İşlem Grubuna Göre Kapatma" filtresi eklendi.
    Ticari İşlem Grubuna Göre Kapatma=Evet seçiliğinde Ticari işlem grubu filtresi verilmezse tüm ticari işlem gruplarını kendi aralarında; Ticari işlem grubu filtresi verilirse filtredeki ticari işlem gruplarını yine kendi aralarında kapatacaktır.
    6 WINERP-76670 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Genel Muhasebe
    alt alt Ana Kayıtlar - E-Beyannameler
    Geçici Vergi Beyannamesi(Kurumlar) Versiyonu BDP Versiyonuna Göre Güncellenmelidir.
    Geçici Vergi Beyannamesi (Kurumlar) xml versiyonu 23 olarak güncellendi.
    7 WINERP-77755 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Genel Muhasebe
    alt alt Ana Kayıtlar - E-Beyannameler
    Muhtasar Beyanname Bilgisi BDP Versiyonuna Göre Güncellenmelidir
    Muhtasar Beyanname xml versiyonu güncellenmiştir.
    8 WINERP-78703 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Genel Muhasebe
    alt alt Ana Kayıtlar - E-Defterler
    Defter Raporu Beratının GİB'e Gönderilmesiyle İlgili Geliştirme Yapılmalıdır.
    e-Defter uygulaması kapsamında GİB güncellemelerine istinaden Defter Raporu Beratı'nın uygulama üzerinden oluşturulabilmesi ve gönderilmesi sağlanmıştır.Yapılan geliştirmenin ayrıntıları için tıklayınız
    9 WINERP-80055 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    USYS
    alt alt Kuruluş Bilgileri - Tanımlı/Zorunlu/Geneus Alanlar
    Sistem işletmenine her girişte LG_CATEGLISTS (Kategori) tablosu silinerek yeniden oluşturuluyor.Tablo silinmeden yeni eklenen tanımlar tabloya eklenmeli.
    Sistem işletmenine her girişte LG_CATEGLISTS (Kategori) tablosu silinerek yeniden oluşturuluyordu. Tablo silinmeden yeni eklenen tanımların tabloya eklenmesi sağlanmıştır.
    10 WINERP-77680 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Dosya
    alt alt Bakım - Veri bağlantıları
    Dosya/Bakım/Ödeme Tahsilat Veri Bağlantıları Servisi için kart grup kodu sayısı tanımlansın.
    Ödeme Tahsilat Veri Bağlantıları işlemi filtre seçeneklerine "Kart Grup Sayısı" filtresi eklenmiştir.
    11 WINERP-43060 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Araçlar
    alt alt Kullanıcı İzleme Raporu
    Kullanıcının Programa Giriş Ve Çıkışları Loglanarak Kullanıcı İzleme Raporunda Görülebilmelidir.
    Ürün giriş çıkış kayıtlarının "Kullanıcı İzleme Raporu'nda" listelenebilmesi sağlandı.
    12 WINTLS-7118 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Zamanlanmış Görevlerde Görev Gerçekleşirken Seçilen Dosyadaki Tasarım Aktarılamadı Hatası Alınıyor.
    Zamanlanmış Görevler üzerinden pdf formatında rapor alınırken hata alınıyordu, düzeltildi.
    13 WINTLS-6958 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    3 Serisi Yeni Arayüzde Masaüstüne Getirilen Widgetler Programa Yeniden Giriş Yapıldığında Gelmiyor.
    3 serisi yeni arayüz ürünlerde açık olan widget seçeneklerinin ürüne yeniden giriş yapıldığında da açık olarak gelmesi sağlandı.
    14 WINERP-8222 Tiger3Enterprise
    ​TigerWingsEnterprise
    Malzeme Yönetimi
    alt alt Ana Kayıtlar - Malzemeler
    Planlı Hareketler Takibinde Bağımlı İhtiyaçlar Yanlış Listeleniyor.
    Malzeme browserı F9 menüdeki "Planlı Hareketler Takibi" ekranında bağımlı ihtiyaç miktarı yanlış listeleniyordu, düzeltildi.
    15 WINERP-8502 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Malzeme Yönetimi
    alt alt Ana Kayıtlar - Malzemeler
    Giriş/Çıkış Kontrolü Parametresi Hatalı Çalışıyor.
    Ambar parametrelerinde bulunan Giriş Kontrolü ve Çıkış Kotrolü parametreleri hatalı çalışıyordu,düzeltildi.
    16 WINERP-68529 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Malzeme Yönetimi
    alt alt Ana Kayıtlar - Malzemeler
    Karekod Barkod Uygulamasında Malzeme Kartı Birimler Sekmesindeyken Karekod Okuyucu İle Okutulan Barkod Numarası Hatalı Geliyor.
    Karekod barkod uygulamasında malzeme kartı birimler sekmesinde karekod barkod okuyucu ile okutulan barkod numarası hatalı geliyordu. Uzatma basamağı ile 14 karakter olarak yazılması sağlandı.
    17 WINERP-78037 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Malzeme Yönetimi
    alt alt Ana Kayıtlar - Malzemeler
    Mamül Alt Malzemelerinde,Farklı Ambarlara Ait Aynı Malzeme Birden Fazla Seçildiğinde "Satıra Aynı Stok Birden Fazla Seçilemez" Mesajı Alınıyor.
    Malzeme kartları mamul alt malzemeleri tabı satırında ambar değiştirildikten sonra malzeme kodunda üç noktadan seçim " ... " yerine elle aynı malzeme kodu yazılıp tab a basıldığında hatalı olarak uyarı mesajı alınıyor ve farklı ambar için aynı malzeme seçimi yapılamıyordu, hata düzetilerek üç noktadan seçimde ve manule yazma işlemiyle malzeme seçimi yapıldığında, ambar farklıysa kaydedilebilmesi sağlanmıştır.
    18 WINERP-78439 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Malzeme Yönetimi
    alt alt Ana Kayıtlar - Malzemeler
    Malzeme Kartı "Açıklaması" Alanında Girilen Malzemenin Yabancı Dil Karşılığı "Açıklama2" Alanının Yabancı Dil Karşılığı Alanına Gelmektedir.
    Malzeme Kartı "Açıklaması" alanında girilen malzemenin yabancı dil karşılığı, "Açıklama2" alanının yabancı dil karşılığı alanına gelmekteydi, hata düzeltilerek malzeme kartındaki açıklama alanlarının yabancı dil karşılıklarının ayrı ayrı girilebilmesi sağlanmıştır.
    19 WINERP-77807 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Malzeme Yönetimi
    alt alt Hareketler - Malzeme Yönetimi Fişleri
    Ambar Fişi Toplu Muhasebeleştirilme Yapıldığında Muhasebeleştirme Şeklini İşyerlerine ve Bölümlere Göre Seçildiğinde Ambar Girişinde Girilen Bölümü Yanlış Getirmektedir.
    Ambar fişi 'Toplu Muhasebeleştirilme' yapıldığında "Muhasebeleştirme Şekli = İşyerlerine ve Bölümlere Göre" seçildiğinde ambar girişinde girilen 'Bölümü' yanlış geliyordu, düzeltildi.
    20 WINERP-77900 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Malzeme Yönetimi
    alt alt Hareketler - Malzeme Yönetimi Fişleri
    Ambar Fişi Yaz Denildiğinde Standart Alanlarda Olan Satır Sayısı Yanlış Değer Getirmektedir.
    Malzeme fişi form tasarımları standart alanlarında yer alan satır sayısı alanı hatalı değer döndürüyordu, hata düzeltilerek ilk satırdan itibaren doğru listeleme yapması sağlanmıştır.
    21 WINERP-78963 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Malzeme Yönetimi
    alt alt Hareketler - Malzeme Yönetimi Fişleri
    İzleme Yöntemi Seri Numarası Olan Malzemeler İçin Girilen Kalite Kontrol Değerleri Seri Numarası Bazında Kayıt Edilemiyor
    İzleme yöntemi lot veya seri numarası olan malzemeler için girilen kalite kontrol değerleri LG_XXX_XX_SLQCASGN tablosuna tek satır olarak kayıt ediliyordu. Lot ve seri numarası bazında kayıt edilmesi sağlandı.
    22 WINERP-79058 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Malzeme Yönetimi
    alt alt Hareketler - Malzeme Yönetimi Fişleri
    Negatif Stok Seviye Kontrolü Yapılan Malzemenin Ambar Fişine Değiştir İle Girilip Satir Silindiğinde, Silinen Satirdaki Stok İçin Sistem Negatif Uyarısı Vermiyor
    Negatif seviye kontrolü yapılan malzeme için oluşturulmuş olan ambar fişine değiştir ile girilerek satır silme işlemi yapıldığında negatif seviye kontrolü yapılmıyordu,düzeltildi.
    23 WINERP-78040 Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Malzeme Yönetimi
    alt alt Hareketler - Hızlı Üretim Fişleri
    Malzeme Kartı/Mamul Alt Malzemeleri İçerisinden Mamul İçin Tanımlanan Ambar Bilgisi Otomatik Hızlı Üretim Fişi Oluştur Ekranına Yansımamaktadır.
    Malzeme Kartı/Mamul alt malzemeleri içerisinden mamul için tanımlanan ambar bilgisi , malzeme kartı üzerinden ulaşılan "Otomatik Hızlı Üretim Fişi Oluştur" işlemi ile fişler oluşturulduğunda gelmiyordu, manuel eklenen fişlerde olduğu gibi "Otomatik Hızlı Üretim Fişi Oluştur" işlemi ile oluşan fişlere de ambar bilgisinin mamul kartından gelmesi sağlanmıştır.
    24 WINERP-78415 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Malzeme Yönetimi
    alt alt Hareketler - Maliyet Dağıtım Fişleri
    Maliyet Dağıtım Fişinde F9 Filtrele ( Malzemeler ) Ekranında Fiş Numarasına Göre Detaylı Filtreleme Yapılamıyor.
    Maliyet dağıtım fişi içerisindeki malzeme filtreleri içerisinde bulunan fiş no filtresi detaylı filtre olarak kullanılamıyordu,düzeltildi.
    25 WINERP-78770 Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Malzeme Yönetimi
    alt alt İşlemler - Maliyetlendirme Servisi
    Karma Koli Olarak Satın Alma Yapılıp Takım Boz Yapıldıktan Sonra Maliyetlendirme(COST) Çalıştırıldığında Üretimden Giriş Fişine Tutarları Doğru Yazmıyor.
    Karma Koli türündeki malzemeler , takım boz işlemi ile ayrıldığında oluşan üretimden giriş fişleri için maliyetlendirme servisi çalıştırıldığında tutarlar hatalı hesaplanıyordu, hesaplama değiştirilerek tutarların doğru hesaplanması ve cost işlemi ile üretimden giriş fişine tutarların doğru yansıması sağlanmıştır.
    26 WINERP-36964 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Malzeme Yönetimi
    alt alt Kayıt ve Atama Listeleri - Tedarikçi / Müşteri Atamaları Listesi
    Tedarikçi/Müşteri Atamaları Listesi Tablo Rapor Olarak Alındığında Aynı Malzemeye Ait Birden Fazla Tedarikçi Olsa Da Tek Tedariçi Olarak Getiriyor
    Tedarikçi/Müşteri Atamaları Listesi raporu 'Tablo' olarak alındığında malzemenin tüm tedarikçilerinin listelenmesi sağlanmıştır.
    27 WINERP-78108 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Malzeme Yönetimi
    alt alt Durum Raporları - Malzeme Ambar Durum Raporu
    Malzeme Ambar Durum Raporu Seri Lot Stok Yeri Bilgileri:Listelenecek ve Son Hareket Tarihi Filtresi Verilerek Alındığında Son Hareket Tarihi Filtresini Görmeyip Tüm Seri Numaralarını Listeliyor
    Malzeme ambar durum raporu filtre seçeneklerinde; seri lot stok yeri bilgileri: listelenecek ve son hareket tarihi girilerek rapor alındığında, son hareket tarihi filtresini dikkate almadan tüm seri numaraları listeleniyordu, düzeltildi.
    28 WINERP-79443 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Malzeme Yönetimi
    alt alt Fiş Dökümleri ve Ekstreler - Birimlere Göre Malzeme Toplamları
    Birimlere Göre Malzeme Toplamları Raporunda Satınalma Ve Satış Tutarı (YPB)/(RD) Alanları Değer Getirmemektedir.
    Birimlere göre malzeme toplamları raporunda Satınalma(YPB),Satınalma (RD), Satış Tutarı (YPB) ve Satış Tutarı (RD) alanlarına değer gelmiyordu, düzeltildi.
    29 WINERP-77127 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Malzeme Yönetimi
    alt alt Maliyet Raporları - Özet Maliyet Analizi
    Özet Maliyet Analizi Raporunda Sayım Eksiği Fişi; Satış Maliyeti ve Satış Tutarı Kolonlarına Yansımamalıdır
    Özet maliyet analizi raporunda sayım eksiği fişi, satış tutarı ve satış maliyeti kolonlarına yansıyordu. Bu alanlara yansımaması sağlandı.
    30 WINERP-58138 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Malzeme Yönetimi
    alt alt Maliyet Raporları - Lot / Seri Envanter Raporu
    Millileştirme Fişine,Dağıtım Fişi İle Hizmet Atandığında, Lot / Seri Envanter Raporunda Ortalama Değer Eksik Listeleniyor.
    İthalat dağıtım fişi ile maliyet dağıtımı yapılmış lot numarası ile takip edilen malzeme için Envanter Raporu alındığında tutarlar hatalı oluşuyordu,düzeltildi.
    31 WINERP-64119 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Malzeme Yönetimi
    alt alt Maliyet Raporları - Lot / Seri Envanter Raporu
    İthalat Operasyon Fişini İle Alımı Millileştirildikten Sonra Dağıtım Fişi İle Hizmet Dağıtılırsa Seri Lot Envanter Raporuna Hizmet Rakamı Yansımıyor.
    Seri numarası ile takibi yapılan malzeme için ithalat operasyon ve dağıtım fişleri sonrası alınan Envanter Raporu'nda hatalı listeleme yapılıyordu,düzeltildi.
    32 WINERP-73979 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Duran Varlık Yönetimi
    alt alt Hareketler - Sabit Kıymet Hareketleri
    Xml Aktarımı İle Sabit Kıymet Kartları Dışarı Aktarılmak İstenildiğinde Şablonda Kod Filtresi Verilerek Tek Bir Sabit Kıymet Kartı Seçildiğinde Aktarım Yapmamaktadır.
    Sabit kıymet hareketleri xml ile dışarı aktarılmak istendiğinde tek bir sabit kıymet kartı için aktarım yapılamıyordu,düzeltildi.
    33 WINERP-54800 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Duran Varlık Yönetimi
    alt alt Hareketler - Sabit Kıymet İşlemleri
    TFRS Amortisman Hesaplamasında Kıst Yönetiminde Dönemsel Amortismanı Farklı Hesaplamaktadır.
    TFRS amortisman hesaplamasında kıst yönetiminde 'Dönemsel Amortisman' farklı hesaplanıyordu, düzeltildi.
    34 WINERP-58653 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Duran Varlık Yönetimi
    alt alt Hareketler - Sabit Kıymet İşlemleri
    Sabit Kıymet Kaydında Geçmiş Dönem Bilgisi/Önceki Birikmiş Amortisman Tutarı Girilmiş Ve Değerleme Amortismanı Hayır İken SK Satıldıktan Sonra Amortisman Hesaplatıldığında Yıllık Amortisman Negatif Hesaplanıyor
    Sabit kıymet kaydında geçmiş dönem bilgisi/önceki birikmiş amortisman tutarı girilmiş ve değerleme amortismanı hayır iken SK satıldıktan sonra amortisman hesaplatıldığında yıllık amortisman negatif hesaplanıyordu, düzeltildi.
    35 WINERP-71984 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Duran Varlık Yönetimi
    alt alt Hareketler - Sabit Kıymet İşlemleri
    Enflasyon Muhasebesi Amortisman Tabloları Raporunda Amortisman Süresi Dolan Sabit Kıymetler İçin Hesaplama Yapıyor
    Enflasyon muhasebesi amortisman tabloları raporunda amortisman süresi dolan sabit kıymetler için hesaplama yapılıyordu, düzeltildi.
    36 WINERP-76521 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Duran Varlık Yönetimi
    alt alt Hareketler - Sabit Kıymet İşlemleri
    Amortisman Türü Üretim Birimi Seçili Olan Sabit Kıymet Kaydı İçin Amortisman Tablosunda Hesaplama Yapılamıyor.
    Amortisman türü 'Üretim Birimi' seçili olan sabit kıymet kaydı için amortisman tablosunda hesaplama yapılamıyordu, düzeltildi.
    37 WINERP-76582 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Duran Varlık Yönetimi
    alt alt Hareketler - Sabit Kıymet İşlemleri
    Kıst Amortismanda Geçmiş Dönem Amortisman Bilgileri Varsa "Geçmiş Dönem Bilgisi Kullanıldığında Amortisman Hesaplama: Oran Üzerinden" Tanımlı İse Amortisman Değeri Yanlış Hesaplanmaktadır.
    Kıst amortismanda geçmiş dönem amortisman bilgileri varsa ve "Geçmiş Dönem Bilgisi Kullanıldığında Amortisman Hesaplama: Oran Üzerinden" tanımlı ise amortisman değerinin doğru hesaplanması sağlanmıştır.
    38 WINERP-77956 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Duran Varlık Yönetimi
    alt alt Hareketler - Sabit Kıymet İşlemleri
    Geçmiş Dönem Bilgisi Kullanıldığında Dönemsel Amortisman Yanlış Hesaplanıyor
    Geçmiş dönem bilgisi kullanıldığında; amortisman başlangıç yılından sonraki yıl için hesaplanan dönemsel amortisman yanlış değer getiriyordu, düzeltildi.
    39 WINERP-78045 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Duran Varlık Yönetimi
    alt alt Hareketler - Sabit Kıymet İşlemleri
    Azalan Bakiyeler Yönteminde Değer Artışı Girildiğinde Dönemsel Amortisman Yanlış Hesaplanıyor.
    Azalan bakiyeler yönteminde değer artışı girildiğinde dönemsel amortisman yanlış hesaplanıyordu, düzeltildi.
    40 WINERP-56000 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Duran Varlık Yönetimi
    alt alt Raporlar - Sabit Kıymet Durumu
    Sabit Kıymet İçin Sabit Kıymet Değer Düşüklüğü / Artışı İle (Ekspertiz Değeri) Giriş Yapıldığında Sabit Kıymet Durum Raporu'nda,Sabit Kıymet Değeri Ve Net Defter Değeri Güncellenmeli.
    Sabit kıymet kaydında Değer Düşüklüğü / Artışı İle (Ekspertiz Değeri) girişi yapılarak amortisman hesaplaması yapıldıktan sonra alınan "Sabit Kıymet Durum Raporu"nda 'Sabit Kıymet Değeri' ve 'Net Defter Değeri' alanlarının güncellenmesi sağlanmıştır.
    41 WINERP-75095 Tiger3Enterprise
    TigerWingsEnterprise
    Üretim Tanımları
    alt alt Ana Kayıtlar - Ürün Reçeteleri
    Ürün Reçete Ağacında Birden Fazla Aynı Yarı Mamul Kullanıldığı Durumlarda Sadece İlk Sıradaki Yarı Mamul İçin Reçete Patlatma Yapılmaktadır
    Ürün reçete ağacı açıldığında, seviyeli olarak oluşturulan bir ürün reçetesinde bir yarı mamul birden fazla reçete satırında kullanılmışsa sadece ilk sıradaki yarı mamul için reçete patlatma yapılmakta, diğer girdi seviyesinde aynı yarı mamul için reçete patlatma yapılmamaktaydı, hata düzeltilerek aynı yarı mamul birden fazla seviyede kullanılsa bile , tüm seviyelerde patlatılarak gösterilmesi sağlanmıştır.
    42 WINERP-53964 Tiger3Enterprise
    TigerWingsEnterprise
    Üretim Kontrol
    alt alt Hareketler - Üretim Emirleri
    Üretim emrinde sıralı operasyon varken ve bu operasyonlarda birden fazla istasyon olup ve dağıtım yapılmışsa, kaynak kullanımında ilk operasyona ait iş istasyonları aynı zamanda başlamıyor.
    Üretim emrinde sıralı operasyon varken ve bu operasyonlarda birden fazla istasyon olup ve dağıtım yapılmışsa, kaynak kullanımı hesaplamasında operasyon içerisindeki ilk istasyonda kaynak kullanımını dikkate alıp süreleri hesaplarken,operasyondaki diğer istasyonlar için kaynak kullanımını dikkate almadan üretimdeki ilk operasyonla aynı anda üretimi başlatıyordu, hata düzeltilerek önceki operasyon ilişkisi de dikkate alınarak , operasyon içerisindeki tüm iş istasyonları için kaynak kullanımının dikkate alınması sağlanmıştır.
    43 WINERP-69112 Tiger3Enterprise
    TigerWingsEnterprise
    Üretim Kontrol
    alt alt Hareketler - Üretim Emirleri
    Alternatif Malzeme Kullanımı Olan Bir Üretim Emrine Malzeme Temini Yapıldığında Alternatif Malzemenin Diğer Ambarlardaki Stok Miktarı Kontrol Edilmiyor.
    Reçete satırlarında alternatif malzeme kullanımı olan bir üretim emrine malzeme temini yapıldığında alternatif malzemenin diğer ambarlardaki stok miktarı dikkate alınmadan ihtiyaç hesaplanıyordu, diğer ambarlardaki stok miktarlarınında dikkate alınarak hesaplama yapılması sağlanmıştır.
    44 WINERP-37222 Tiger3Enterprise
    TigerWingsEnterprise
    Üretim Kontrol
    alt alt Hareketler - İş Emirleri
    İş Emirleri Browserında Toplu Basımda, Öndeğer Form Seçili Olmasına Rağmen Her İş Emri İçin Form Seçimi Yapılması İsteniyor.
    İş Emirleri ekranında F9-Toplu Basım seçeneği kullanılmak istendiğinde öndeğer form tasarımı olmasına rağmen her kayıt için form tasarım seçimi yaptırılıyordu,düzeltildi.
    45 WINERP-46387 Tiger3Enterprise
    TigerWingsEnterprise
    Üretim Kontrol
    alt alt Hareketler - İş Emirleri
    Operasyon Tanımında Birden Fazla İş İstasyonu Olan Bir Üretim Emri Sonrası Oluşan İş Emrinde İş İstasyonu Değiştirildiğinde Gerçekleşen Kaynak Kullanımında Yeni Seçilen İstasyon Gelmeli
    İş emrinde iş istasyonu değiştirildiğinde serbest bırakma ekranının getirilmesi ve kaynak kullanımlarının değiştirilen iş istasyonuna göre güncellenmesi sağlanmıştır.
    46 WINERP-56855 Tiger3Enterprise
    TigerWingsEnterprise
    Üretim Kontrol
    alt alt Hareketler - İş Emirleri
    İş Emri Üzerinde Kaynak Kullanımlarını Sil İşlemi Yapıldıktan Sonra Sadece Tek Bir Çalışan İçin Manuel Kaynak Kullanımı Girilmesine Rağmen Operasyon İçerisinde Seçili Olan Tüm Çalışanlar İçin Kaynak Kullanımı Hesaplanıyor.
    İş emri üzerinde kaynak kullanımları silindikten sonra tek bir çalışan için manuel kaynak kullanımı girilmesine rağmen operasyon içerisindeki tüm çalışanlar için kaynak kullanımı hesaplanıyordu,düzeltildi.
    47 WINERP-78695 Tiger3Enterprise
    TigerWingsEnterprise
    Üretim Kontrol
    alt alt İşlemler - Toplu Gerçekleşen Üretim Emri Maliyeti Hesaplama
    Ayrıştırılmış Maliyet Hesaplama İşleminde Yarı Mamuller Farklı Ambarda Üretiliyorsa Yarı Mamul Maliyeti Ayrıştırılamıyor
    Yarı mamul ile mamül farklı ambarda üretildiğinde yarı mamul maliyeti ayrıştırılamıyordu. Üretim kontrol parametrelerine "Üretim Emri Ayrıştırılmış Maliyet Hesaplamasında Bütün Ambarlar Aynı Ambar Gibi Kullanılsın" seçeneği eklenerek yarı mamul maliyetinin ayrıştırılması sağlanmıştır.
    48 WINERP-11091 Tiger3Enterprise
    TigerWingsEnterprise
    Üretim Kontrol
    alt alt İşlemler - Toplu Malzeme Temini
    Toplu malzeme temini ambarlar parametresindeki temin ambarlarını dikkate almadan tüm ambarlara bakıyor ve ambar transfer fişi kesiyor.
    Toplu malzeme temini işleminde temin ambarında stokolmadığı durumda farklı ambardan transfer fişi kesiliyordu,düzeltildi.
    49 WINERP-9906 Tiger3Enterprise
    TigerWingsEnterprise
    Üretim Kontrol
    alt alt Üretim Emri Raporları - Malzeme İhtiyaçları Listesi
    Malzeme İhtiyaç Listesi Raporu Filtresinde Malzemelere Göre Seçilince Toplam Alanı Hatalı Geliyor.
    Malzeme ihtiyaç listesi raporu filtresinde listeleme şekli malzemelere göre seçildiğinde eldeki stok alanı da toplanıyordu. Eldeki stok alanının toplanmaması sağlanmıştır.
    50 WINERP-19163 Tiger3Enterprise
    TigerWingsEnterprise
    Planlama
    alt alt Üretim Planlama - Siparişe Teslim Tarihi Ataması (CTP)
    Genel malzeme sınıflarında ctp den detaylar birleştirilmeyecek filtresi ile teslim tarihi atandığından kaynak çizelgelmede sipariş göstremiyor
    Genel malzeme sınıfı satırı olan sipariş fişinde, ctp işleminde detay malzemeler filtresinde "Birleştirilmeyecek" seçilerek teslim tarihi atandığında kaynak çizelgelemede sipariş satırları listelenmiyordu. Düzeltildi.
    51 WINERP-72808 Tiger3Enterprise
    TigerWingsEnterprise
    Planlama
    alt alt Üretim Planlama - Siparişe Teslim Tarihi Ataması (CTP)
    Siparişte Sevkedilmiş Miktar ve Üretim Emri Bağlantısı Olduğunda CTP Hesaplamasında Miktar Yanlış Hesaplanıyor.
    Kısmi sevk edilmiş ve üretim emri bağlantısı olan siparişler için CTP (Tesim tarihi ataması ) hesaplaması hatalı yapılıyordu, hata düzeltilerek doğru miktarların hesaplanarak gelmesi sağlanmıştır.
    52 WINERP-79015 Tiger3Enterprise
    TigerWingsEnterprise
    Planlama
    alt alt Raporlar - Malzeme İhtiyaç Planlama Listesi (MRP)
    Malzeme İhtiyaç Planlama Raporunda Tedarikçi Süresi Tanımlı Hammaddelerin Sorgusu Yanlış Oluşmaktadır.
    Malzeme ihtiyaç planlama raporunda tedarikçi süresi tanımlı hammaddeler raporda listelenmiyordu, düzeltildi.
    53 WINERP-11796 Tiger3Enterprise
    TigerWingsEnterprise
    Maliyet Muhasebesi
    alt alt Raporlar - Genel Gider Fiili Yükleme Hareketleri Raporu
    Genel Gider Fiili Yükleme Hareketleri Raporu Tablo Olarak Alınamıyor.
    Genel gider fiili yükleme hareketleri raporu tablo raporu olarak alınamıyordu. Listeleme şekillerine göre alınması sağlandı.
    54 WINERP-9909 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Satınalma
    alt alt Hareketler - Verilen Siparişler
    Ticari işlem grubuna göre tedarikçi takibi yapıldığında karşı sipariş oluşturma işleminde aynı ticari işlem grubunu kullanan tüm cari hesaplar için sipariş fişi oluşuyor.
    Satınalma ve satış dağıtım parametrelerine Karşı Sipariş Oluştururken Ticari İşlem Grubu İçin Seçim Yapılsın : Evet / Hayır seçeneği eklenmiştir. Öndeğer hayır gelmektedir. Parametre "Hayır" olduğunda cari hesaplar için ayrı ayrı sipariş fişi açılır. Parametre evet seçildiğinde tanımlı TİG'e uyan cari hesapların listelendiği browser açılır. Cari hesap seçilerek malzeme için tek bir fiş oluşturulur. Cari hesaplar seçilmez ise malzemeler tek bir fişte toplanır.
    55 WINERP-18827 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Satınalma
    alt alt Hareketler - Alım Faturaları
    Satınalma faturası içerisinde muhasebe kodlarında masraf merkezi yada proje kodu şablon ile girilmesine rağmen genel proje analizi raporu aynı yerden getirmiyor.
    Fatura muhasebe kodları penceresinde hesap dağıtım detaylarına manuel veya hesap dağıtım şablonu ile getirilen proje kodlarına ait tutarların "Genel Proje Analizi Raporu'nda" doğru yansıması sağlandı.
    56 WINERP-78576 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Satınalma
    alt alt Hareketler - Satınalma Teklif Yönetimi
    İşlem Dövizli Girilen Satınalma Teklifine Sipariş Ekle Denildiğinde Yerel Para Birimi Cinsinden Geliyor
    İşlem dövizli girilen satınalma teklifi üzerinden sipariş fişi eklendiğinde satır ve genel para birimlerinin parametreler yerine teklif fişi üzerinden taşınması sağlanmıştır.
    57 WINERP-79300 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Satış ve Dağıtım
    alt alt Ana Kayıtlar - Malzeme (Sınıfı) Satış Fiyatları
    Günlük Döviz Kurları Kur Tablosunda Olmayıp, İşlem Sırasında Kur Girildiği Durumda Dövizli Satınalma Fiyat Kartı İçin Limit Aşılmasa Dahi "Fiyat Değişim Limiti Aşılmıştır" Uyarısı Alınıyor
    Günlük döviz kurları kur tablosunda olmayıp, işlem sırasında kur girildiği durumda dövizli satınalma fiyat kartı için limit aşılmasa dahi "Fiyat Değişim Limiti Aşılmıştır" uyarısı alınıyordu, düzeltildi.
    58 WINERP-79968 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Satış ve Dağıtım
    alt alt Ana Kayıtlar - Malzeme (Sınıfı) Satış Fiyatları
    Malzeme Satış Fiyat Kartında Filtre Olarak Belirtilen Cari Hesap Kartı Kopyalandığında Fiyat Kartında ki Cari Hesap Bilgisi Değişiyor.
    Malzeme satış fiyat kartında filtre olarak belirtilen cari hesap kartı kopyalandığında fiyat kartında ki cari hesap bilgisinin değişmesi düzeltilmiştir.
    59 WINERP-77643 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Satış ve Dağıtım
    alt alt Hareketler - Alınan Siparişler
    Siparişte Teslim Tarihi Boş Bırakılacak Parametresi Aktif İken Fişte Malzemeleri İşaretleyip Aktarında Teslim Tarihi Atıyor
    Siparişte 'Teslim Tarihi = Boş Bırakılacak' parametresi aktif iken fişte malzemeler işaretlenip aktarıldığında "Teslim Tarihi" atıyordu, boş bırakılması sağlandı.
    60 WINERP-66966 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Satış ve Dağıtım
    alt alt Hareketler - Satış İrsaliyeleri
    Rezerve Sipariş Bağlantısı Olan Öneri Durumundaki İrsaliyede Durum Değiştir İşlemi Yapıldığnıda Tekrar Negatif Seviye Kontrolü Yapılıyor.
    Rezerve olarak kaydedilen sipariş öneri durumundaki irsaliyeye sevk edildikten sonra irsaliye durum değişikliği esnasında negatif seviye uyarısı alınıyordu,düzeltildi.
    61 WINERP-78594 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Satış ve Dağıtım
    alt alt Hareketler - Satış İrsaliyeleri
    Risk Kontrolü Yapıldığında Cari Bilgisi Boş Olarak Kaydedilen Fişe Değiştir İle Girilip Cari Bilgisi Doldurulduğunda Risk Kontrolü Yapılmadan Kaydedilebiliyor
    Cari bilgisi boş olan ve daha sonra risk takibi yapılan bir cari seçilen irsaliyelerde , risk kontrolü yapılmıyordu, hata düzeltilerek yapılması sağlanmıştır.
    62 WINERP-11747 Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Satış ve Dağıtım
    alt alt Hareketler - Satış Faturaları
    İrsaliye ve Fatura İçerisinde, Kullanılacak Param Birimi Alanında Satır Ve Genel İçin R.d. Seçilmiş Ve Detaylarda R.d. Kuru Alanında Farklı Bir Kur Tanımlanıp, Kur Güncelleme Çalıştırıldığında, İrsaliye Ve Fatura İçerisindeki R.d. Tutarı Güncellenmiyor.
    Kur güncelleme işlemi sonrası fatura ve irsaliye satırlarındaki dövizli tutar ve detaylar tabındaki dövizli tutar bilgileri güncellenmemiş olarak gözüküyordu,düzeltildi.
    63 WINERP-37733 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Satış ve Dağıtım
    alt alt Hareketler - Satış Faturaları
    Faturada Tablolu Malzeme Sınıfı Varsa Sayfa Toplamı Ve Nakli Yekün Hatalı Gelmektedir
    Fatura içerisinde tablolu malzeme sınıfı olduğu durumda form tasarımında bulunan sayfa toplamı ve nakli yekün standart alanları hatalı değer getiriyordu,düzeltildi.
    64 WINERP-38145 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Satış ve Dağıtım
    alt alt Hareketler - Satış Faturaları
    Faturada Birden Fazla Kullanıcı Değişiklik Yaptığında İlk Yapılan Değişikliği Dikkate Alıyor.
    Fiş ve faturalar aynı anda birden fazla kullanıcıda açıkken yapılan ilk değişiklik dikkate alınıyor ve muhasebe kodları penceresinde yapılan değişiklikler geçerli olmuyordu.Buna istinaden muhasebe kodlarının kontrol edileceği fiş/fatura başka kullanıcıda açık ise lock kontrolü yapılarak, muhasebe kodları ekranının incele modunda açılması sağlanmıştır.
    65 WINERP-46243 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Satış ve Dağıtım
    alt alt Hareketler - Satış Faturaları
    Toplamlar Bazında Risk Takibi Yapılan Cari İçin Risk Tutarını Aşan Bir Fatura Kaydedildikten Sonra İşlem Durdurulacak Olmasına Rağmen Değiştir İle Fiş Kaydedilebiliyor.
    Toplamlar bazında risk takibi yapılan carinin risk tutarını aşan fatura kaydedildikten sonra, risk parametrelerinden risk limiti aşıldığında açık hesap için işlem durdurulacak seçilip fişe değiştir ile girilip tekrar kaydedilmek istendiğinde risk limiti uyarı vermiyordu, düzeltildi.
    66 WINERP-75093 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Satış ve Dağıtım
    alt alt Hareketler - Satış Faturaları
    Satınalma Faturalarında Arayüz Uyarlama İle Metin Özelliğinde Bir Alan Eklenip Eklenilen Alana Veri Girişi Yapılıp Kaydedildikten Sonra İlgili Fatura Kopyalandığında F2 Tuşu Çalışmıyor
    Satınalma/ Satış faturalarında arayüz uyarlama ile Metin özelliğinde bir alan kullanıldığında ve fiş kopyalandığında F2 tuşu sorunsuz çalışmaktadır
    67 WINERP-76676 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Satış ve Dağıtım
    alt alt Hareketler - Satış Faturaları
    Verilen Proforma Faturada Seri/Lotlu Malzeme Seçildiğinde Lot/Seri Numaraları Alanından Miktar Düşüyor, Düşmemeli.
    Proforma faturada seri veya lot numaraları ile takibi yapılan malzemeler için lot veya seri numarasına ait miktarların değişmemesi sağlandı.
    68 WINERP-77917 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Satış ve Dağıtım
    alt alt Hareketler - Satış Faturaları
    Kurum Tipi Gerçek Kişi Olan Firmalarda Fatura Tipi E-Fatura Olan Bir Fatura Kaydedildiğinde "Firma Vergi Numarası Boş Bırakılamaz" Uyarısı Alınmaktadır.
    Kurum tipi "Gerçek Kişi" olan firmalarda , program içerisinde fatura tipi "E-Fatura" olan bir fatura kaydedilmek istendiğinde hatalı olarak "Firma Vergi Numarası Boş Bırakılamaz" uyarısı alınıyordu, hata düzeltilerek uyarı alınmaması sağlandı.
    69 WINERP-78002 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Satış ve Dağıtım
    alt alt Hareketler - Satış Faturaları
    Satış Faturalarında Hizmet Türündeki Satırlarda F9 - Bul Seçeneği İle Hizmetler(Satınalma) Ekranı Açılıyor
    Tüm satış türündeki faturalarda hizmet satırı üzerinden sağ tuş "bul" ile açılan ekranda üç noktadan hizmet açılmak istendiğinde satınalma hizmet browserı açılıyordu,hata düzeltilerek, satış hizmet kartları browserının açılması sağlanmıştır.
    70 WINERP-79341 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Satış ve Dağıtım
    alt alt Hareketler - Satış Faturaları
    Sipariş, İrsaliye,Fatura F9 Menüde Bulunan Toplu Varyant Seçimi/ Varyantlar Ekranında Miktarı 0 Olan Varyantların Fiili Stok ve Gerçek Stok Miktarları Cursorın Konumlanmasına Bağlı Olarak Hatalı Görünüyor
    Fişlerde F9 menüde seçilen toplu varyant seçimi ekranında imleç stok miktarı olan varyanta konumlandıktan sonra, stok miktarı 0 olan varyanta geçildiğinde stok miktarı hatalı görünüyordu, düzeltildi.
    71 WINERP-79834 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Satış ve Dağıtım
    alt alt Hareketler - Satış Faturaları
    Faturada Bir Malzeme Satırına Bağlı Birden Fazla Masraf Satırı Varsa İlgili Fatura Xml İle Dışarı Aktarılmak İstendiğinde Access Violation Hatası Alınıyor.
    Faturada bir malzeme satırına bağlı birden fazla masraf satırı olduğu durumlarda, fatura içerisine değiştir seçeneği ile girilmek istendiğinde ve fatura üzerinden sağ tuş XML aktarımı ile dışarı aktarılmak istendiğinde access hatası alınıyordu, düzeltildi.
    72 WINERP-79993 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Satış ve Dağıtım
    alt alt Hareketler - Satış Faturaları
    Satış Elemanı İçin Yetki Kodu Tanımı Bulunan Kullanıcı Yetkisi Bulunmayan Satış Elemanı Seçerek Fatura Kaydedebiliyor.
    Satış elemanı için yetki kodu tanımı bulunan kullanıcı yetkisi bulunmayan satış elemanı seçerek fatura kaydedebiliyordu, düzeltildi.
    73 WINERP-78575 Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Satış ve Dağıtım
    alt alt Satış Teklif Yönetimi - Satış Faaliyetleri
    Satış Faaliyetlerindeki Satış Teklif Fişi Tasarımında Genel Masraflar İD Satır İndirimi İD Standart Alanları Boş Ve KDVsiz Toplam Alanı İse Yanlış Değer Getiriyor
    Satış faaliyetlerindeki işlem dövizli satış teklif fişi tasarımında 'Genel Masraflar İD' ve 'Satır İndirimi İD' standart alanlarının doğru değeri getirmesi sağlanmıştır.
    74 WINERP-16798 Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Satış ve Dağıtım
    alt alt Satış Teklif Yönetimi - *
    Satış teklif yönetimi müşteri kartlarına ara yüz uyarlama ile eklenen alan müşteri kartları browser penceresinde görüntülenmek istendiğinde "Invalid Object name LG_XT1077" hatası alınıyor.
    Firma bazında veritabanı kullanılan firmalarda, arayüz uyarlama ile eklenen alanlar müşteri kartları browser penceresine tanımlandığında "Invalid Object Name" hatası alınıyordu,düzeltildi.
    75 WINERP-79303 Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    İthalat
    alt alt Hareketler - İthalat Operasyon Fişleri
    İthalat Operasyon Fişleri Browserdan F12 İle Excele Alındığında GGB Tarihi Alanı Excele Tarih Formatında Gelmiyor
    İthalat ve ihracat operasyon fişleri ekranları F12 ile Excel'e alındığında ggb, kapanış, gçb ve intaç tarihleri hatalı formatta oluşuyordu, düzeltildi.
    76 WINERP-38750 Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    İthalat
    alt alt Hareketler - Millileştirme Fişleri
    Millileştirme Fişinde, İzleme Yöntemi: Lot Olan Malzeme Kartına Satınalma Fiyat Farkı Uygulanmamakta.
    İthalat opersayon fişinde kullanılan lot ile takip edilen malzemeye ait uygulanan fiyat farkı faturası sonrasında millileştirme fişinde ithalat birim fiyat bilgisi fiyat farkı eklenerek gelmiyordu,düzeltildi.
    77 WINERP-77827 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    İhracat
    alt alt Hareketler - İhracat Operasyon Fişleri
    İhracat e-Fatura uygulaması kapsamında, malzeme kodlarına göre birleştir parametresi evet seçiliyken İhracat operasyon fişinde kap adedi ilk satırdaki kap adedi geliyor, satır toplamları gelmeli.
    İhracat e-Fatura uygulaması kapsamında, malzeme kodlarına göre birleştir parametresi evet seçiliyken, İhracat operasyon fişinde birleştirilmiş satırın kap adedi , birleştirilmeden önceki faturanın ilk satırındaki kap adedi olarak hatalı geliyordu, satırda kap adetlerinin toplamının gelmesi sağlanmıştır.
    78 WINERP-79219 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    İhracat
    alt alt Hareketler - İhracat Operasyon Fişleri
    Sabit Kıymet Kartı İçerisinde Gtip Kodu Dolu Olmasına Rağmen İhracat Operasyon Fişine Dolu Gelmemektedir.
    İhracat Operasyon Fişi içerisine seçilen sabit kıymet kartına ait gtip kodu bilgisi gelmiyordu,düzeltildi.
    79 WINERP-79667 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    İhracat
    alt alt Hareketler - İhracat Operasyon Fişleri
    İptal Edilen İhracat Operasyon Fişine Ait İrsaliye Yeni Bir İhracat Operasyon Fişine Aktarıldığında Operasyon Fişi Kaydedilemiyor
    Faturanın iptal edilmesine bağlı olarak irsaliyenin iptal edilmediği durumlarda, iptal edilen ihracat operasyon fişine ait irsaliye, yeni bir ihracat operasyon fişine aktarıldığında fatura kaydedilemiyordu, düzeltildi.
    80 WINERP-77766 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Finans
    alt alt Ana Kayıtlar - Banka Kredileri
    Banka Kredisi Taksit Hareketleri Alanında Ödeme Yapılırken EF(Erken Faiz) Tutarına Yazılan Değer Faizden Düşmüyor Gecikme Faizi Gibi Hesaplama Yapıyor.
    Banka kredisi tanımlama ekranına "E.F tutarı ödemeden düşülsün" seçim kutucuğu eklendi.Bu kutucuk işaretli olan kredilere ait yapılan taksit ödemelerinde erken faiz tutarı varsa kredi hesap bakiyesinden düşmesi sağlandı.Not: Ayrıca "E.F tutarı ödemeden düşülsün" bilgisinin aktarılabilmesi amacıyla ilgili XML şablonuna "PPI_DEDUCT" alanı eklenmiştir.
    81 WINERP-32819 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Finans
    alt alt Ana Kayıtlar - Cari Hesap Kartları
    Vade farkı hesaplaması işlem dövizi bazında yapıldığında vade farkı fişi yerel para birimi olarak kayıt ediliyor.
    Borç takip ekranında, vade farkı hesaplaması işlem dövizi bazında yapıldığında , vade farkı faturası oluşturulduğunda kullanılacak para birimi yerel para birimi olarak geliyordu, "İşlem Dövizi" olarak ve borç takipte hesaplanan döviz cinsine göre seçili gelmesi sağlanmıştır.
    82 WINERP-77743 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Finans
    alt alt Ana Kayıtlar - Cari Hesap Kartları
    International Setlerde Programa Arapça Giriş Yapıldığında Cari Browserında Borç Alacak Kısaltması Arapça Harflerden Oluşmalıdır
    Arapça kullanımlarda cari hesap ekranı ve satış siparişleri ekranlarında kısaltmaların ingilizce olarak gelmesi sağlandı.
    83 WINERP-77770 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Finans
    alt alt Ana Kayıtlar - Cari Hesap Kartları
    Cari Hesap Browser Filtrelerinde Yer Alan “Bakiye Vermeyenler” Listelenecek/Listelenmeyecek Filtresi Kullanım dışı Cariler İçin Hatalı Çalışmaktadır.
    Cari hesap browser filtre seçeneklerinden “bakiye vermeyenler” listelenecek/listelenmeyecek seçiminde kullanımdışı cariler için hatalı listeleme yapıyordu, düzeltildi.
    84 WINERP-78948 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Finans
    alt alt Ana Kayıtlar - Cari Hesap Kartları
    Cari hesap kartı teminat bilgileri tabında bulunan, Çek/Senet Risk toplamı alanına, tahsil edilmemiş çek/senet toplamı yerine, tahsil edilmiş ve tahsil edilmemiş çek/senet toplamı gelmektedir.
    Cari hesap kartı teminat bilgileri tabında risk toplamları altında yer alan çek/senet alanına, cari hesap toplamları çalıştırıldığında tahsil edilmemiş çek/senet toplamı yerine, tahsil edilmiş ve tahsil edilmemiş çek/senet toplamı geliyordu. Düzeltildi.
    85 WINERP-79305 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Finans
    alt alt Ana Kayıtlar - Kasa Kartları
    Kasa Ekstresinde Kasa Adı Ve Kasa Kodu Gelmiyor
    Kasa kartı üzerinden ekstre alındığında standart alanlarda bulunan "Kasa Kodu" ve "Kasa Adı" alanları değer getirmiyordu,düzeltildi.
    86 WINERP-75739 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Finans
    alt alt Banka Raporları - Banka Ekstresi
    Banka Ekstresi, Devreden Durumu Göster:Evet seçilerek alındığında performans sorunu yaşanıyor.
    Banka Ekstresi raporu "Devreden Durumu Göster=Evet" filtresi ile alındığında performans problemi yaşanıyordu,düzeltildi.
    87 WINERP-79825 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Finans
    alt alt Banka Raporları - Banka Ekstresi
    Bankadan Alınan Ve Verilen Hizmet Fatularına Cari Hesap Girilmediğinde Banka Hesap Ekstresinde Fatura Görülmemektedir.
    Cari hesap bilgisi girilmeden kaydedilen banka alınan hizmet ve banka verilen hizmet faturaları banka hesap ekstresinde listelenmiyordu, listelenmesi sağlandı.
    88 WINERP-77816 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Finans
    alt alt Banka Raporları - Banka Hesap Ekstresi
    Kredi Kartı ve Kredi Hesapları Üzerinden Alınan Ekstrelerde Hesap Detayı Filtresi Verildiğinde Raporlanacak Kayıt Bulunamadı Hatası Alınıyor
    Banka Ekstresi ve Banka Hesap Ekstresi raporlarında "Banka Hesap Detayı" filtresi çalışmıyordu,düzeltildi.
    89 WINERP-78015 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Finans
    alt alt Cari Hesap Raporları - Cari Hesap Listesi
    Cari Hesap Listesinde Detaylı Filtre Kullanıldığında Yanlış Veri Listeleniyor
    Cari hesap listesi raporunda "Ödeme Planı Kodu, Ödeme Planı Grup Kodu , Ana Sektör Kodu ,Ana Sektör Açıklaması ,Alt Sektör Kodu ,Alt Sektör Açıklaması " filtrelerinde detaylı filtre özelliği ile listeleme yapılmak istendiğinde , filtreleri dikkate almadan tüm cariler listeleniyordu , hata düzeltilerek ilgili filtrelerde detay filtre özelliğinin çalışması sağlanmıştır.
    90 WINERP-75393 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Finans
    alt alt Cari Hesap Raporları - Fiktif Kur Farkı Raporu
    Cari Hesap Kur Farkı Hesaplama İle Fiktif Kur Farkı Raporunda Hesaplanan Tutar Farklı Çıkıyor.
    'Cari Hesap Kur Farkı Hesaplama' ile 'Fiktif Kur Farkı Raporu'nda hesaplanan kur farkı bakiyesinin aynı sonuç vermesi sağlanmıştır.
    91 WINERP-30930 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Finans
    alt alt Diğer Raporlar - KDV Raporu
    Kdv Raporu Pivot Olarak Alındığında Listeleme Filtresi Satış Veya Satınalma Seçilmeden Alan Listesindeki Tüm Veriler Pivota Gelmeli.
    Kdv Raporu pivot olarak alındığında 'Listeleme' filtresi satış veya satınalma seçilmeden alan listesindeki tüm verilerimn pivota gelmesi sağlanmıştır.
    92 WINERP-78915 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Finans
    alt alt Hareketler - Cari Hesap Fişleri
    Cari Hesap Fişleri Ekranından Girilen Alınan\Verilen Serbest Meslek Makbuzlarında Fiş Numarası Artarak Gelmiyor.
    Cari hesap fişleri ekranından girilen Alınan\Verilen Serbest Meslek Makbuzlarında fiş numarası artarak gelmiyordu, düzeltildi.
    93 WINERP-79610 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Finans
    alt alt Hareketler - Cari Hesap Fişleri
    Alınan/Verilen Serbest Meslek Makbuzu Eklendiğinde Cursor Fiş No Alanına Konumlanmamaktadır.
    Alınan ve Verilen Serbest Meslek Makbuzları açıldığında imleç fiş numarası alanında konumlu olarak gelmiyordu, gelmesi sağlandı.
    94 WINERP-80002 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Finans
    alt alt Hareketler - Cari Hesap Fişleri
    Ödeme Tipi Kredi Kartı Olarak Seçilen Faturalarda Oluşan Kredi Kartı Fişinin Tarihi Faturanın Vade Tarihi Olarak Gelmektedir.
    Program ve Skonsol üzerinden düzenlenen faturalarda ödeme tipi kredi kartı olduğunda , otomatik oluşan kredi kartı fişinin tarihi hatalı olarak faturanın vade tarihi olarak gelmekteydi, hata düzeltilerek işlem yapılan tarihin gelmesi sağlandı.
    95 WINERP-79720 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Finans
    alt alt Hareketler - Cari Hesap Hareketleri
    Cari Hesap Hareketlerinde Faturalar İçerisine İncele İle Girilip 2.Doküman Ekleme Butonuna Tıklandığında "Bu özelliğin kullanılabilmesi için Kodak Imaging Librarynin kurulu olması gerekir." Uyarısı Alınmaktadır.
    Cari Hesap Hareketlerinde faturalar içerisine incele ile girilip 2. doküman ekleme butonuna tıklandığında "Bu özelliğin kullanılabilmesi için Kodak Imaging Library nin kurulu olması gerekir." uyarısı alınması engellenmiştir.
    96 WINERP-22060 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Finans
    alt alt Hareketler - Kasa İşlemleri
    Protestolu Olan Senet Kasa İşlemlerinden Tahsil Edilemiyor Fakat Senet Kartı Üzerinde Sağ Mouse Kasadan Tahsilat İşlemi İle Tahsil Edilebiliyor.
    Portföyde protesto edildi durumundaki senet kasa işlemlerinden tahsil edilemiyordu, düzeltildi.
    97 WINERP-30576 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Finans
    alt alt Hareketler - Çek/Senet Bordroları
    Dövizli Çekin Çek Çıkış Banka Tahsil Bordrosunda Tarih Değiştirildiğinde, Çekin Giriş Bordrosundaki RD Tutarı Değişiyor.
    Çek çıkış banka tahsil bordrosunun tarihi değiştirilerek farklı kur üzerinden güncellendiğinde ilgili çek giriş bordrosunun da dövizli tutarı değişiyordu,düzeltildi.
    98 WINERP-79018 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Finans
    alt alt İşlemler - Cari Hesap Kur Farkı Hesapları
    Kartta Muhasebe Kodu Ve Proje Kodu Seçili Bir Cari İçin Otomatik Kur Farkı Hesaplatıldığında Oluşan Kur Farkı Fişine Ve Muhabeleştirildiğinde Oluşan Mahsup Fişine Karttaki Proje Kodu Gelmiyor
    Cari hesap kartına muhasebe kodu ve proje kodu girilerek cari hesap kur farkları işlemi çalıştırıldığında, oluşan kur farkı fişine tanımlı proje kodu gelmiyordu, düzeltikdi.
    99 WINERP-59534 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Finans
    alt alt Kasa Raporları - Kasa Ekstresi
    Kasa İşlemlerinden CH Ödeme ve Tahsilat Fişlerinde Kullanılan Özel Kod Kasa Ektresinde İşlem Özel Kodu Alanında Gelmiyor.
    Kasa işlemlerinden Cari hesap işlemlerinden ödeme ve tahsilat fişlerinde kullanılan özel kod kasa ektresinde işlem özel kodu alanına gelmiyordu, düzeltildi. Bu kapsamda filtrelerde ki işlem özel kodu adı "Kasa İşlemleri Özel Kodu" olarak değiştirilerek, "Cari Hesap İşlemleri Özel Kodu" filtresi eklenmiştir.
    100 WINERP-78001 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Finans
    alt alt Teminat Raporları - Müşteri Teminatları
    Müşteri Teminatları Ve Kendi Teminatlarımız Raporlarında Teminat Mektubunun Tipi Alanı Listelenmiyor.
    Müşteri/ Kendi Teminatlarımız raporlarında teminat mektubunun 'Tipi' alanının, yeni eklenen kayıtlar için listeleme yapması sağlanmıştır.Eski kayıtlardaki "Tipi" alanının veri listeleyebilmesi için veritabanında COLLATRLCARD tablosundaki COLLUSETYPE alanının güncellenmesi gerekmektedir.Not: Teminat mektubunun tipi 'Geçici' ise COLLUSETYPE alanı 1, 'Avans' ise 2, 'Kesin' ise 3 olarak güncellenmelidir
    101 WINERP-78242 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Finans
    alt alt Çek/Senet Raporları - Ayrıntılı Bordro Dökümü
    Ayrıntılı Bordro Raporunda Ticari İşlem Grubu Filtresi Verildiğinde Filtreyi Dikkate Almıyor.
    Ayrıntılı bordro raporunda ticari işlem grubu filtresi hatalı çalışıyordu, hata düzeltilerek cari hesap kartında tanımlı olan ticari işlem grubuna göre listeleme yapması sağlandı.
    102 WINERP-79268 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Finans
    alt alt Ödeme/Tahsilat Raporları - Borç Yaşlandırma Raporu
    Borç Yaşlandırma Raporu Rapor Detayı Evet Olarak Alındığında Kapanmamış Fiş Türleri Yanlış Olarak Listelenmektedir.
    Borç yaşlandırma raporu "kapanmayanlar kapatılacak" filtresi ile alındığında aynı gün içerisindeki hareketlerin birbirleriyle kapatılması sağlandı.
    103 WINERP-79397 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Finans
    alt alt Ödeme/Tahsilat Raporları - Tahsilat Listesi
    Tahsilat Listesi Raporunda Veri Alanlarında Bulunan PaytransRec Altındaki Alanlar Kullanılarak Oluşturulan Tanımlı Alan Doğru Değer Getirmiyor.
    Tahsilat listesi raporunda veri alanlarından PaytransRec altındaki alanlar kullanılarak oluşturulan tanımlı alan doğru değer getirmiyordu, düzeltildi.
    104 WINERP-78974 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Genel Muhasebe
    Kayıt Saklamada Veri Al İşlemi Sonrasında Satış/Satınalma Faturası Toplamı Alanlarına Kdv Hariç Toplam Geliyor
    Kayıt saklamada veri al işlemi sonrasında satış ve satın alma faturası toplamı alanlarına KDV dahil tutarların gelmesi sağlanmıştır.
    105 WINERP-78106 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Genel Muhasebe
    alt alt Ana Kayıtlar - E-Beyannameler
    Kur Farkı Olarak Kesilen Verilen Hizmet Faturası Tutarı Form Bs’ye Yanlış Yansımaktadır.
    Kur farkı olarak eklenen hizmet faturası Form Bs'ye kuruş farkı oluşturularak aktarılıyordu,düzeltildi.
    106 WINERP-78911 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Genel Muhasebe
    alt alt Ana Kayıtlar - E-Beyannameler
    Bankadan Kesilen Gider Pusulası Muhtasar Beyannameye Yansımıyor.
    Bankadan kesilen gider pusulasının, kasadan kesilen gider pusulası gibi muhtasar beyannameye yansıması sağlanmıştır.
    107 WINERP-79937 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Genel Muhasebe
    alt alt Ana Kayıtlar - E-Beyannameler
    Kdv1 Beyannamesinde Kredi Kartı İle Tahsil Edilen Teslim Ve Hizmetlerin Kdv Dahil Karşılığını Teşkil Eden Bedel Kısmı 0 Olduğunda Xmle Veri Gitmemektedir.
    Kdv1 Beyannamesinde "Kredi Kartı İle Tahsil Edilen Teslim Ve Hizmetlerin Kdv Dahil Karşılığını Teşkil Eden Bedel Kısmı " 0 olduğunda xml'e veri olarak yazması sağlandı.
    108 WINERP-77878 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Genel Muhasebe
    alt alt Ana Kayıtlar - Hesap Kartları
    Muhasebe Hesap Planı Hareketlerde Ters Kayıt Hareketinde Değiştir Seçeneğinin Gelmemesi Sağlanmalıdır
    Muhasebe hesap planı üzerinden ulaşılan muhasebe hareketleri ekranında, ters kayıt işlemi ile oluşmuş fişlerin üzerinde değiştirme seçeneğinin gelmemesi sağlanmıştır.
    109 WINERP-77896 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Genel Muhasebe
    alt alt Ana Kayıtlar - Masraf Merkezi Kartları
    Genel Dağıtım Şablonlarında Masraf Merkezi Seçilemiyor
    Genel dağıtım şablonlarında masraf merkezlerinin üç noktadan seçimi yapılamıyordu, hata düzeltilerek seçilebilmesi sağlanmıştır.
    110 WINERP-57018 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Genel Muhasebe
    alt alt Hareketler - Muhasebe Fişleri
    Manuel Tahsil Fişi Girildiğinde Kasa Hesabı Fiş İçerisinde Birden Fazla Seçilemiyor Fakat Muhasebeleştirme İşlemlerinden Toplu Muhasebeleştirme Yapıldığında Mahsup Fişinde Kasa Hesabı Birden Fazla Satırda Seçilmiş Olarak Geliyor.
    Tahsil/ Tediye fişinde birden fazla ‘Kasa Hesabı’ kullanılabilmesi sağlanmıştır. Bunun için Genel Muhasebe Parametrelerine “Tahsil/ Tediye fişlerinde birden fazla kasa hesabı kullanılsın = Evet/ Hayır” seçeneği eklenmiştir ve ‘Evet’ seçilmesi durumunda muhasebe hesap kartına eklenen 'Kasa Hesabı' kutucuğu da işaretli olması durumunda birden fazla kasa hesabı seçilebilmektedir.
    111 WINERP-78359 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Genel Muhasebe
    alt alt Hareketler - Muhasebe Fişleri
    İhracat Operasyon Fişleri Muhasebeleştirilirken İşlem Döviz Kuru Değiştiğinde Filtresi Yerel Para Birimi Tutarları Güncellenecek Seçildiğinde Mahsup Fişine Yalnızca Cari Hesaba Ait Muhasebe Kodu Geliyor
    İhracat operasyon fişi muhasebeleştirme işlemi "İşlem Döviz Kuru Değiştiğinde=Yerel Para Birimi Tutarları Güncellenecek" seçeneği ile yapıldığında malzemeye ait muhasebe kodu gelmiyordu, düzeltildi.
    112 WINERP-79301 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Genel Muhasebe
    alt alt Hareketler - Muhasebe Fişleri
    Mahsup Fişi F9-Fatura Girişi Ekranında Seçilen Hesap Şahıs Firması Olduğunda TC Kimlik No Bilgisi Listelenmemektedir.
    Mahsup fişi içerisinden açılan F9 fatura girişi ekranına "TC Kimlik No" alanı eklenmiştir. Seçilen hesap sahıs firması olduğunda TC kimlik numarasının tüm satırlara set edilmesi sağlanmıştır.
    113 WINERP-79342 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Genel Muhasebe
    alt alt Hareketler - Muhasebe Fişleri
    Muhasebe Tediye İşlemleri Toplu Olarak Muhasebeleştirme Yapılıp Muhasebe Fişine Değiştir İle Girildiğinde Alacak Hesap Tutarlarında Sadece En Üstteki Hesabın Tutarı Değiştirilebiliyor
    Kasadan eklenen Tediye/ Tahsil fişlerinin toplu muhasebeleştirilmesi sonucu oluşan muhasebe fişinde kasa hesabına ait ilk satırın tutarı değiştirilebiliyordu, tüm kasa hesabı satırlarının tutarlarının değiştirilmesi sağlanmıştır.
    114 WINERP-9832 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Genel Muhasebe
    alt alt Hesap Durumları - İki Tarih Arası Mizan
    İki tarih arası mizan raporunda hesap seviyesi filtresinde detaylı filtre kullanıldığında alt toplam listelenmiyor.
    İki tarih arası mizan raporunda hesap seviyesi filtresinde detaylı filtre kullanıldığında alt toplam listelenmiyordu, düzeltildi.
    115 WINERP-77970 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    USYS
    alt alt Yönetim - Kullanıcılar
    Kullanıcı Yetkilerinden Satış Faturaları Barkod Yaz Yetkisi Kaldırıldığında Satış Siparişleri Barkod Yaz Yetkisi De Kapanıyor
    Kullanıcı yetkilerinden Satış Faturaları için "Barkod Yaz" yetkisi kaldırıldığında satış siparişleri için de "Barkod Yaz" yetkisi kapanıyordu, düzeltildi.
    116 WINERP-78866 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    USYS
    alt alt Kuruluş Bilgileri - Tanımlı/Zorunlu/Geneus Alanlar
    Sistem İşletmenine İngilizce Girildiğinde ; Banka Fişleri İçin Listelenen Zorunlu Alanlarda 101 Numaralı "Document No(Belge Numarası)" Kayıt Kolonu "Line" , 151 Numaralı Aux.Code(Özel Kod) Kayıt Kolonu "Header" Olarak Listelenmelidir.
    Zorunlu alanlar - Banka Fişleri için başlık bölümünde listelenen "Aux.Code(Özel Kod)" alanının kodu '101' ve satır bölümünde listelenen "Document No(Belge Numarası)" alanının kodu '151' olarak güncellenmiştir.
    117 WINERP-77763 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Navigator
    alt alt Malzeme Fonksiyonları - STCALC
    STCALC Fonksiyonu ile FSC filtresi değer döndürmüyor
    STCALC fonksiyonunda, FSC filtresi içerisinde (i) karakteri kullanıldığında sonuç döndürmüyordu, düzeltildi.
    118 WINERP-9526 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Navigator
    alt alt Fatura Fonksiyonları - INVCALC
    INVCALC fonskiyonunda satır indirimleri toplamı değer getirmemektedir.
    INVCALC fonksiyonunda satır indirimleri toplamı değer getirmiyordu, düzeltildi.
    119 WINERP-19440 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Araçlar
    alt alt Veri Aktarımı (içeri)
    Xml İle Aktarılan Senet İade Bordrosuna Bağlı Borç Dekontuna Yetki Kodu Ve Özel Kod Gelmiyor.
    Müşteriye senet iade bordrosu xml ile içeri alınması sonucunda,iade sonucu oluşan borç dekontu içerisine özel kod ve yetki kodu alanları gelmiyordu,düzeltildi.
    120 WINERP-31436 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Araçlar
    alt alt Veri Aktarımı (içeri)
    Cari Hesap Fişleri "Veri Aktarımı(Dışarı)" "Güncellenenler Aktarılacaktır" İle Diğer Firmaya İkinci Kez Aktarıldığında İlgili Fiş İçin Değişiklik Oluşuyor Ancak Fiş Borç Takibe Birden Fazla Kere Yansıyor.
    Veri Aktarımı Dışarı işlemi ile aktarılan cari hesap fişleri farklı bir firmada içeri alındıktan sonra,kaynak firmada fişler değiştirilip "Güncellenenler Aktarılacaktır" seçeneği ile tekrar dışarı atılıp,hedef firmada tekrar içeri alınmak istendiğinde fişler borç takip ekranına mükerrer yansıyordu, hata düzeltilerek ilgili fişin güncellenmesi sağlandı.
    121 WINERP-63144 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Araçlar
    alt alt Veri Aktarımı (içeri)
    Veri Aktarımı İçeri İşlemi İle Sabit Kıymet Hareketleri Aktarımında Dönemsel Amortisman Bilgisi Aktarılamıyor.
    Veri aktarımı içeri işlemi ile sabit kıymet hareketleri aktarımında dönemsel amortisman bilgisi aktarılamıyordu, aktarımı sağlandı.
    122 WINERP-73695 Tiger3Enterprise
    TigerWingsEnterprise
    Araçlar
    alt alt Veri Aktarımı (içeri)
    Üretim Reçetesine Revizyon Değişikliği Yapılıp Xml Aktarımı İle Mühendislik Değişikliği Dışarı Alınıp Tekrar İçeri Alındığında Reçete Detaylarındaki İş İstasyonu Silinmiş Oluyor
    Üretim reçetesine revizyon değişikliği yapılıp xml aktarımı ile mühendislik değişikliği dışarı alınıp tekrar içeri alındığında reçete detaylarındaki iş istasyonu aktarılmıyordu, düzeltildi.
    123 WINERP-10012 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Araçlar
    alt alt Kullanıcı İzleme Raporu
    Kullanıcı İzleme Raporu Excel'e Alındığında Format Bozuk Geliyor.
    Kullanıcı İzleme Raporu excel olarak alındığında alanlar hatalı oluşuyordu,düzeltildi.
    124 WINERP-78155 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Yardım
    alt alt Dizin
    International Setlerde (Yeni Arayüz) Programa Hangi Dil Seçeneği ile Girilirse Girilsin F1 ( Help ) Penceresi Türkçe Açılıyor , Türkçe Haricindeki Dil İle Giriş Yapıldığında F1 (Help) İngilizce Olarak Açılmalı.
    Türkçe harici kullanımlarda F1 help menüsünün ingilizce gelmesi sağlandı.
    125 WINERP-77884 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Üst Menü (ikonlar)
    Cari Hesap Toplamları İşleminde Detaylı Filtre İle 100 den Fazla Cari Hesap Seçildiğinde "Range Check Error" Hatası Alınıyor
    Cari Hesap Toplamları bakım işlemi filtrelerinde yer alan Cari Hesap Kodu filtresinde detaylı filtre seçeneği ile 100'den fazla kayıt seçilip, işlem çalıştırılğında "Range Check Error" hatası alınıyordu, hata düzeltilerek detaylı filtre seçeneği ile 200'e kadar cari seçilebilmesi ve işlemin çalışması sağlanmıştır.
    126 WINERP-9735 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Üst Menü (ikonlar)
    alt alt Yönetici Konsolu
    Yönetici konsolunda ,en çok satılan mallar panelinde "Bugün /Bu hafta / Bu Ay tarihlerine göre değerler güncellenmiyor.
    Yönetici konsolunda, en çok satılan mallar panelinde "Bugün /Bu hafta / Bu Ay tarihlerine göre değerlerin güncellenmesi sağlanmıştır.
    127 WINERP-20081 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Skonsol (Satış Konsolu)
    alt alt Satış
    Skonsol2.exe'de Dövizli Satış İşleminde Satıra İndirim Yapılamamaktadır.
    Skonsol'da işlem dövizli satış işlemlerinde tutar olarak eklenilen indirim satırlarının dövizli tutarları boş geliyordu, hata düzeltilerek işlem dövizli satış işlemlerinde tutar indirim girildiğinde , indirimin dövizli tutar alanlarına yansıması sağlanmıştır.
    128 WINTLS-7202 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Faturaya Sipariş Hareketi Aktar Seçeneği İle Sipariş Satırları Karışık Olarak Aktarıldığında Fatura Tasarımında Gruplama Bölümü Çalışmıyor.
    Fatura içerisine karışık sıra ile sipariş hareketi aktarıldığında form tasarımı içerisindeki gruplama özelliği hatalı çalışıyordu,düzeltildi.
    129 WINTLS-5800 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Sistemdeki herhangi bir rapor filtre verilmeden bir kez döküm alınıp rapor tamamlanmadan rapor kapatılıp , filtre ekranı kapatılmadan tekrar filtre verilerek döküm alındığında verilen filtreyi dikkate almadan tüm kayıtları listeliyor.
    Sistem üzerinden rapor alınırken rapor tamamlanmadan işlem kesilip, filtre ekranı kapatılmadan yeni filtre verildiğinde , verilen filtreyi dikkate almadan ilk çalıştırılan filtrelere göre raporlar listeleme yapıyordu, hata düzeltilerek, yeni filtrelerin dikkate alınarak raporların çalışması sağlanmıştır.
    130 WINTLS-7209 START
    Logostart Ürününde, Lisans Bilgileri Penceresi Açılmıyor.
    Start ürününde Lisans Bilgileri penceresi açılmıyordu,düzeltildi.
    131 WINTLS-6984 Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Rapor Üretici Raporlarında WITH Komutu Kullanarak Rapor Üretmek İstenildiğinde Incorrect Syntax Hatası Veriyor
    Rapor üretici raporlarında "WITH" komutu kullanılmak istenildiğinde "Incorrect Syntax Near" hatası alınıyordu, hata düzeltilerek "WITH" komutunun kullanılabilmesi sağlanmıştır.
    132 WINTLS-7113 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Satış Siparişleri Hareket Dökümü;Tarih Aralığı Verilerek Pivot Tablo Formatında Çalıştırıldığında , Toplam Kayıt Sayısı 2000 Ve Üzeri Olduğu Durumlarda "Invalid Argument To Date Encode" Hatası Alınıyor.
    Satış Siparişleri Hareketleri Dökümü Raporu farklı takvim türü kullanılarak pivot tablo olarak alındığında kayıt sayısına istinaden hata alınıyordu,düzeltildi.
    133 WINTLS-7200 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Tiger Wings Web uygulaması belirli süre hareketsiz kaldıktan sonra program otomatik kapandığında Appcrash hatası alınıyor.
    Tiger Wings web kullanımlarında belirli süre hareketsiz kaldıktan sonra timeout olurken hata alınıyordu,düzeltildi.
    134 WINTLS-7305 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Tiger Wings Web Uygulamasında,İki tarih arası mizan ekrana alınıp yazdırıldığında ya da yazıcı seçilerek yazdırıldığında ekranda görünen sağ taraftaki bilgiler eksik geliyor.
    Wings yazdırma ekranında kağıt seçim alanına "Kullanıcı Tanımlı" seçeneği eklenerek A4 formatına uymayan ancak A4 kağıt kullanılarak yazdırılan raporların düzgün olarak yazdırılabilmesi sağlandı.Not: Tasarıma bağlı olarak soldaki yazıların tamamının çıkmaması durumunda yazdırma ekranında (printer ayar ekranı) margins:custom seçiminden ayarlama yapılarak tamamının yazdırması sağlanabilir.
    135 WINTLS-7302 GO 3
    Tiger3
    Tiger3Enterprise
    TigerWings
    ​TigerWingsEnterprise
    Tiger Wingste Muhasebe Kodları Kullanım Dışı Yapılan Fiş Kopyalandığında Web Uygulaması Donuyor
    Tiger Wings ürünü web üzerinden kullanıldığı durumda uyarı mesajları fiş altında kalıyordu, düzeltildi.
    More
    Was this answer helpful ? Yes(0) / No(0)
    Viewed 3361 Times
  • 3. 3 serisi yenilenen arayüz hakkında bilmek istediğiniz herşey....
     

    LOGO 3 SERİSİ: KULLANICI DENEYİMİNİN BİTMEYEN YOLCULUĞU

    Logo ürün ailemizin kullanıcı deneyimini en üst düzeye taşımak amacıyla, 3 serisi ile çıktığımız yolculuğumuza, 2018 başında duyuracağımız yeni ara yüzlerimizle devam ediyoruz. Yeni ara yüzümüz, 3 serisi işlevselliğini korumakla birlikte hem görsel olarak zenginleştirilmiş hem de kullanım kolaylığı açısından daha pratik hale gelmiştir.

    Go3 Tiger3 yenilenen arayüz kullanım ve özelliklerini keşfetmek için bağlantıyı tıklayarak ayrıntılı dokümanı inceleyiniz. Yeni arayüzü çok beğeneceksiniz.

    More
    Was this answer helpful ? Yes(0) / No(0)
    Viewed 2645 Times
  • 4. TigerHR v3.29.0.0 Sürüm Duyurusu
     

    Tiger HR v3.29.0.0 sürümü kullanıma sunulmuştur. Bu sürümde yapılan düzeltme ve geliştirmeler aşağıda yer almaktadır.

     

      Kayıt Nr Ürün Tanım ve Açıklama
    1 NTHR-14210 Tiger HR İzin
    TigerHr - Bordro Entegrasyonsuz kullanımda evlilik izni için maksimum kullanım kontrolü parametresi hatalı çalışmaktadır.
    İzin tanımlarında yer alan "Maksimum Kullanım Kontrolü" parametresinden kaynaklanan hatalı kontrol düzeltildi.
    2 NTHR-14208 Tiger HR İzin
    IKB2E'de aynı gün için izin talebi girildiğinde, geçmiş döneme ait izin girilemez uyarısı alınmaktadır.
    IKB2E'de aynı gün için izin talebi girildiğinde, geçmiş döneme ait izin girilemez hatası düzeltildi.
    3 NTHR-14193 Tiger HR Özlük
    Özlük ayarlarında bulunan "Özlük için yetki grubu kullanılsın" parametresi aktif edilip, yetki grubu tanımlamaları (kısıtlar ve -1RCNIK işletmesi için kullanıcı) yapıldığında özlük kartları listelenememektedir. Bu parametre kapalıyken özlük kartları listelenebildiği için, genel işletmeye yetki grubu desteği istenmektedir.
    Özlük ayarlarında bulunan "Özlük için yetki grubu kullanılsın" parametresi aktif edilip, yetki grubu tanımlamaları (kısıtlar ve -1RCNIK işletmesi için kullanıcı) yapıldığında özlük kartlarının gelmemesi ile ilgili sorun giderildi.
    4 NTHR-14104 Tiger HR Araçlar
    IKWEB Araçlar>Evrak Arama alanı aktifken, içerisinde Gelişmiş Arama seçeneklerinde çiftleme ve bozuk gösterim olmaktadır.
    IKWEB Araçlar>Evrak Arama alanı aktifken, içerisinde Gelişmiş Arama seçeneklerinde çiftleme ve bozuk gösterim problemi düzeltildi.
    5 NTHR-13988 Tiger HR IKRecruit
    IKRecruit - Başvurularım kısmından yaptığımız başvuruları görmek istediğimiz takdirde hata alınmaktadır.
    IKRecruit - Başvurularım- Yapılan başvuru görüntülenmede yaşanılan problem çözüldü.
    6 NTHR-13987 Tiger HR Organizasyon Yönetimi
    Organizasyon Şeması - Pozisyon kutucuğu içerisinden "Derece" alanının rehber butonuna basıldığında "500" hatası alınıyor.
    Organizasyon Şeması - Pozisyon kutucuğu içerisinde "Derece" alanının rehber butonuna basıldığında yaşanan problem çözüldü.
    7 NTHR-13723 Tiger HR Performans
    Hedef havuzundaki hedef 'Kişi tarafından değiştirilemez' olmasına rağmen şablona atanan bu hedefin ağırlığı değiştirilmek istendiğinde "hedef belirleyen tipi zorunludur" uyarısını yanlış vermektedir.
    Şablon içerisinde ki hedef grubunda değişiklik yapılmak istendiğinde verilen yanlış uyarı kaldırıldı.
    8 NTHR-13535 Tiger HR İzin
    IKWEB/Özlük/İzin sekmesinde gerçekleşme onayı verilen bir izinde "İzin Formu Getirdi" İşlemi yapılamıyor.
    Özlük/İzin sekmesinde aşağıda listelenen durumlardaki izin kayıtlarının "Değiştir" butonuna bastığımızda açılan pop-up'ta "İzin formu getirdi" parametresi gelmesi sağlandı.

    Durum : Bekliyor, Amir Onay : Kabul Edildi

    Durum : Kullanıldı, Amir Onayı : Kabul Edildi

    Durum : Kullanıldı(*), Amir Onayı : Kabul Edildi

    9 NTHR-13317 Tiger HR Özlük
    BordroPlus/Sicil Kartları/Erişim Bilgileri'nden kayıt eklendiğinde TigerHr - İletişim Bilgilerine kayıt düşüyor fakat eklenen kayıt BordroPlus'ta silindiğinde TigerHr tarafında silinmiyor.
    İlgili problem çözüldü.
    More
    Was this answer helpful ? Yes(0) / No(0)
    Viewed 2555 Times
  • 5. Depo Yönetim Sistemi - Neon v2.56.01.00 Sürüm Duyurusu
     

    Neon v2.56.01.00 sürümü kullanıma sunulmuştur. Bu sürümlerde yapılan düzeltme ve geliştirmeler aşağıda yer almaktadır.

      Kayıt Nr Tanım ve Açıklama
    1 NEON-1390  
    Tiger’da irsaliye için risk limiti kontrolü yapılıp cari parametrelerinde irsaliye için risk tanımlanmışsa, irsaliye oluşturulurken Tiger'daki parametre kontrol edilmeli
    Sipariş sevk menüsünde sipariş karşılandığında, Tiger'de cari için risk tanımlanmışsa, Neon'da irsaliye ve fatura işlemlerinde risk kontrolünün yapılması sağlandı.
    2 NEON-1413  
    Lot takipli üründe ambar transferi yapılan ambardan başka bir ambara transfer yaparken transfer edilebilecek miktar bilgisi hatalı gelmektedir.
    2.56.00 setinde yapılan geliştirmeye ek olarak, Neon'da lotlu bir malzemenin ambar transferi işleminde çıkış ambarından transfer edilebilecek miktarının tüm ambarlar için ekrana getirilmesi sağlandı.
    3 NEON-1459  
    Toptan satış irsaliyesinde irsaliye oluştururken Tiger'deki parametreye göre risk limiti kontrolü yapılmalı.
    Satış irsaliyesi oluştururken, Tiger'de cariye risk limiti tanımlanmışsa, Neon’da da risk limiti kontrolü yapılması sağlandı.
    More
    Was this answer helpful ? Yes(0) / No(0)
    Viewed 2676 Times
  • 1. Logo Bordro Plus Borç Avans Yönetimi
     

    Logo Bordro Plus borç avans yönetimi, kullanıcılar tarafından oldukça ihtiyaç duyulan bir modüldür. Bu modül kullanılarak; firmada çalışan personellere verilen borçlar, iş ve maaş avansları ve onların geri ödemelerinin takip edilir. Firmalar, personellerine verilen borçlar, iş avansı, maaş avansı, icra ve taksitli borç olarak Logo Bordro Plus borç avans yönetimi modülü ile ayrı ayrı takip edilebilir.

    Logo Bordro Plus Borç Avans Yönetimi Borç Tanımları

    Burada, programda kullanılacak olan borç tanımları girilir. Personellere verilen borçların takibinin yapılabilmesi için, öncelikle Logo Bordro Plus borç avans yönetimi modülünde borç tanımlarının yapılması gerekir.

    Borç tanımlarını yapabilmek için sırasıyla borç / avans yönetimi + tanımlar + borç tanımları adımları takip edilir.

     

     

     

     

     

     

    Gelen pencerede sağ tıklayıp açılan menüden ekle seçeneğine tıklanır.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Açılan ekranda borç tanımına ait bilgiler girilir.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    • Kırmızı Renkli Bölge: Burada, ilgili borç tanımına ait kod ve açıklama girilir. Tanım tipi seçilir, istenilirse özel kod bilgisi de girilebilir.
      • Tanım Tipleri:
        • İş avansı
        • Maaş avansı
        • Taksitli borç
        • İcra
    • Turuncu Renkli Bölge: Bu kısımda ise döviz türü, taksit sayısı ödeme üst sınırı gibi bilgiler girilebilir.

    Logo Bordro Plus Borç Avans Yönetimi Borç Kayıtları

    Verilen borçları ilgili personellere tanımlamak için borç kayıtları kullanılır. Burayı kullanmadan önce borç tanımlarının yukarıdaki gibi daha öncesinden tanımlanmış olması gerekir.

    Programda borç avans yönetimi + kayıtlar + borç kayıtları adımları izlenir.

     

     

     

     

     

     

    Gelen ekranda aşağıdaki yatay menüde işlem türü seçilir, ardından sağ tıklayıp açılan menüde ekle seçeneğine tıklanır.

     

     

     

     

     

     

     

     

    Logo Bordro Plus borç avans yönetimi modülünde borç kayıtları kısmında doldurulması gereken yerler vardır;

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

      • Kırmızı Renkli Bölge: Burada borçlandırma yapılacak olan personelin sicil kartı seçilir, dilenirse özel kod bilgisi de girilebilir. Logo Bordro Plus sicil kartları ile alakalı detaylı bilgi için tıklayın.
      • Turuncu Renkli Bölge: Logo Bordro Plus icra kesintisi, yahut diğer kesinti, avanslar (borç tipi) buradan seçilir.
      • Yeşil Renkli Bölge: Bu alanda ödeme şekli en önemli olan kısımdır. Burası puantajdan olarak seçilirse, program ilgili borcu personelin puantaj kartından düşer. Tutar kısmı, verilen borç tutarıdır. Varsa taksit vb. bilgiler girilebilir. Bu alandaki bilgilerin çoğu aslında ilk başta yapılan borç tanımından otomatik olarak gelir.

    Logo Bordro Plus Borç Ödemesi Nasıl Yapılır?

    Logo Bordro Plus borç avans yönetimi modülünde geri ödemeleri yapmanın birden fazla yolu vardır. Ancak en basit yöntemini öğrenmemiz yeterli olacaktır.

    Soldaki menüden bordro + kayıtlar + dönem bilgileri adımları izlenir. Gelen pencerede ilgili dönemin üzerine sağ tıklandıktan sonra açılan menüden borç aktarımı seçeneği tıklanır.

     

     

     

     

     

     

     

    Gelen ekranda eğer filtre verilmek isteniyorsa, pencerenin sol alt kısmında bulunan filtre işaretine tıklanır. Herhangi bir filtreleme söz konusu değilse gelen ekrana direkt başlat denilir.  Bu işlem; Logo Bordro Plus borç avans yönetimi modülünde yaptığımız kayıtları puantaj kartlarına aktarır.

     

     

     

     

     

     

     

    Puantaj kartı içerisinde sağ tıklanarak hesaplar incelendiğinde ilgili borcun puantaj kartına yansıdığı görülür.

    More
    Was this answer helpful ? Yes(0) / No(0)
    Viewed 3889 Times
  • 2. Logo Bordro Plus işten çıkarma işlemleri
     

    Logo Bordro Plus işten çıkış işlemleri önemli olduğu kadar sık sık kullanılır. Bir yandan işe giriş kayıtları yapılırken diğer yandan da işten ayrılan personeller için Bordro Plus işten çıkış kayıtları düzenlenir. Logo Bordro Plus personel işten çıkış işlemleri yapılırken, ilgili personelin son puantaj kartının da oluşup oluşmadığına dikkat edilmelidir.

    Logo Bordro Plus işten çıkış işlemleri

    Logo Bordro Plus Personel İşten Çıkış İşlemleri

    Logo Bordro Plus personel işten çıkarma işlemi için ilk adım; erişim ağacında sicil yönetimi + kayıtlar + işten çıkış kayıtları basamakları tek tek izlenir.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Gelen pencere içerisinde personele dair bilgiler doldurulur.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Kırmızı Renkli Bölge : Logo Bordro Plus işten çıkış işlemleri ni yapacağınız personele ait sicil numarası, personel adı ve personel soyadı burada girilmelidir.

      • Turuncu Renkli Bölge : Bu kısımda işe giriş tarihi, kırmızı bölgede personel seçildiği zaman otomatik olarak gelir ve burası değiştirilemez. Çıkış tarihi ve işlem tarihi alanları otomatik olarak günün tarihi gelir, buraya personelin çıktığı tarih girilmelidir.
      • Yeşil Renkli Bölge : Logo Bordro Plus işten çıkış işlemleri ni yapacağınız personelin işten çıkış nedeni listeden seçilir. İstenildiği takdirde el ile açıklama kısmına not da düşülebilir.
      • Mavi Renkli Bölge : Bu bölümde, ilgili personele kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı ödenecekse; öncelikle yanlarındaki kutucuklar işaretlenir. Katsayı ve tutarlar girilir, eğer personelin içeride yıllık izni varsa izinler kutucuğu işaretlenir ve personelin sahip olduğu izin gün sayısı yazılır. Pencere içerisinde sağ tıklayıp hesapla seçeneğine tıklandığında kıdem tazminatı ve ihbar tazminatını program kendisi hesaplamaktadır.
      • Mor Renkli Bölge : Bu kısımda ise ilgili personele ait kıdem ve ihbar süreleri izlenebilir. Fare sağ tuşuna basarak açılan seçenek listesinde Kıdem ve İhbar tutarları otomatik hesaplar.

    Logo Bordro Plus işten çıkış ekranını doldurduktan sonra kaydet butonuna basılır ve gelen puantaj kartı eklenecek uyarısına tamam denilirse program puantaj kartı ekler.

    Döne içinde İşten Çıkan Personele Toplu Puantaj oluşturmak

    Dönem içerisinde işten çıkış işlemi yapılıp da puantajları oluşturulmamış personele toplu puantaj oluşturmak için Bordro/İşlemler/Puantaj Kartı Üret seçin ve açılan pencerede kırmızı ile işaretlenen Filtre seçeneğini çalıştırın.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Aşağıda kırmızı çerçeve içerisinde gösterilen işten çıkış tarihi filtresini doldurunuz. Burada verdiğiniz tarih aralığında çıkış işlemi yapılan personele puantaj kartı oluşturulacak. Tarih aralığında Geçen ayın ilk günü ve Geçen ayın son günü seçebilirsiniz ve bu filtreyi öndeğer olarak kayıt edebilirsiniz. Bu size kolaylık sağlayacaktır.

    More
    Was this answer helpful ? Yes(2) / No(0)
    Viewed 6948 Times
  • 3. Bireysel Emeklilik Nedir
     

    Sistem ile İlgili Temel Konular

    Bireysel emeklilik sistemi nedir?

    Bireysel Emeklilik Sistemi, kişilerin aktif çalışma yaşamları süresince yaptıkları tasarrufları uzun vadeli yatırıma yönlendirerek emeklilik dönemlerinde, yaşam standartlarını koruyabilecekleri bir gelir elde etmelerini sağlayan özel bir emeklilik sistemidir. Devlet tarafından Devlet Katkısı ile desteklenmektedir. Sosyal güvenlik sistemine bir alternatif değildir, aksine tamamlayıcı bir sistemdir. Bu sisteme katılım, sosyal güvenlik kuruluşlarından farklı olarak isteğe bağlıdır.

    Bireysel Emeklilik Sistemi'nin amacı nedir?

    Bireysel Emeklilik Sistemi'nin öncelikli amacı, bireylerin emekliliğe yönelik tasarruflarının yatırıma yönlendirilmesiyle emeklilik döneminde ek bir gelir sağlanmasıdır. Bireysel emeklilik böylece, aktif çalışma hayatlarının sona erdiği emeklilik döneminde kişilerin refah düzeylerini yükseltir. Sistem aynı zamanda, ekonomiye uzun vadeli kaynak yaratarak ülke kalkınmasına da katkıda bulunur.

    Sistem ne zaman başladı?

    Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu 28 Mart 2001 tarihinde kabul edilmiş, 7 Nisan 2001 tarih ve 24336 sayısı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Kanun, yayımı tarihinden 6 ay sonra 7 Ekim 2001 tarihinde yürürlüğe girmiştir. 27 Ekim 2003 tarihinde ilk emeklilik planlarının tasdiki ile emeklilik şirketleri faaliyete başlamıştır.

    Sisteme katılabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olmak ya da çalışıyor olmak gerekli mi?

    Fiil ehliyetine sahip herkes sisteme dahil olabilir. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde Sosyal Güvenlik Kurumu'na ilişkin bir bağlılık ya da çalışma koşulu bulunmamaktadır.

    Bireysel emeklilik ürünlerinin mevcut sosyal güvenlik sistemlerinden farkı ne olacak?

    Bireysel emeklilik sistemi, çok basamaklı emeklilik sistemlerine geçişin bir aşamasıdır. Sosyal güvenlik sistemini ikame eden ve ona alternatif bir sistem değil, tamamlayıcı bir sistemdir. Buna göre bireysel emeklilik sistemine girmeniz mevcut sosyal güvenlik kuruluşlarına üyeliğinizde veya bu kurumlara karşı yükümlülüklerinizde herhangi bir değişiklik oluşturmayacaktır. Bireysel emeklilik sistemi mevcut sosyal güvenlik sisteminden farklı olarak bireysel hesaplara ve gönüllü katılıma dayalı bir sistemdir. Ödemeleriniz, size özel hesaplarda kendi tercih edeceğiniz özel emeklilik fonlarında değerlendirilerek emekliliğinizde size geri ödenecektir. Oysa kamunun işlettiği sosyal güvenlik sisteminde katılım zorunludur ve bireylerden kesilen primler ortak bir havuzda toplanmaktadır. Emeklilik sırasında ödenen emeklilik gelirleri o sırada çalışan ve sisteme ödeme yapan bireylerin ödemelerinin toplandığı havuzdan finanse edilmektedir.

    Bireysel Emeklilik Sistemi güvenli midir?

    Şirketlerin emeklilik faaliyetleri Hazine Müsteşarlığı'nın, şirketin fonlarına, portföy yöneticilerine ve saklayıcılara ilişkin hesap ve işlemleri Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) denetimine tabidir. Bireysel Emeklilik Sistemi'nin güvenli ve etkin biçimde işletilmesini sağlamak, katılımcıların hak ve menfaatlerini korumak amacıyla emeklilik şirketlerinin faaliyetleri Hazine Müsteşarlığı'nın günlük gözetim ve denetimine tabidir. Hazine müsteşarlığı bu görevin yürütülmesini teminen Emeklilik Gözetim Merkezini görevlendirmiştir.

    Bireysel Emeklilik Sistemi'nde, emeklilik şirketi finansal sıkıntıya düşerse ne olur?

    4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu 17.maddesi uyarınca "Fon malvarlığı rehnedilemez, portföye ilişkin olarak yapılan işlemler haricinde teminat gösterilemez, üçüncü şahıslar tarafından haczettirilemez ve iflas masasına dahil edilemez".

    Bireysel emeklilik sözleşmesi nedir?

    Bireysel emeklilik hesabı açılması, hesaba katkı payı ödenmesi, ödenen katkı paylarının tercih edilen fonlarda yatırıma yönlendirilmesi ve hesapta biriken paraların hak sahiplerine ödenmesine ilişkin esas ve usuller ile tarafların bu kapsamdaki diğer hak ve yükümlülüklerini düzenleyen bir sözleşmedir.

    Bireysel emeklilik sözleşmesi ne zaman yürürlüğe girer?

    Emeklilik sözleşmeniz, katkı payı olarak yatırdığınız ilk ödemenizin şirket hesaplarına nakden intikal ettiği tarihte yürürlüğe girer.

    Kaç tür emeklilik sözleşmesi vardır? Sözleşmenin tarafları kimlerdir?

    Emeklilik sözleşmesi bireysel veya grup emeklilik sözleşmesi olarak yapılabilir. Grup emeklilik sözleşmesi gruba bağlı bireysel veya işveren grup emeklilik sözleşmesi olarak düzenlenir.

    Bireysel emeklilik sözleşmesi: Bireysel emeklilik planına bağlı olarak şirket ile katılımcının taraf olarak yer aldığı bir sözleşmedir.

    Gruba bağlı bireysel emeklilik sözleşmesi: Grup emeklilik planına bağlı olarak şirket ile katılımcının taraf olarak yer aldığı bir sözleşmedir.

    İşveren grup emeklilik sözleşmesi: Bir istihdam ilişkisine dayalı olarak veya katılımcı lehine bir sponsor kuruluş ile şirket arasında imzalanan ve katılımcı adına sponsor kuruluş tarafından katkı payı ödenen bir sözleşmedir

    Grup ile bireysel katılım arasında nasıl bir fark var? Grup olmak mı, bireysel katılım mı ek avantaj sağlıyor?

    Sisteme grup olarak girilmiş olsa dahi tüm katılımcıların birikimleri ayrı hesaplarda takip edilecek ve gruptan çıktıklarında bireysel olarak sistemde kalabilecekler. Ayrıca işlem yükü maliyetleri bireysel sözleşmelerden daha az olacağı için emeklilik şirketleri grup sözleşmeler için daha düşük masraf kesintileri belirleyebilecekler.

    Sistem sadece bireysel katılıma mı açık, yoksa sisteme grup olarak da katılmak mümkün mü?

    Grup emeklilik sözleşmesi en az 10 kişinin katılımı ile veya 10 kişiden az olsa bile bir işyerinde çalışanların tamamını kapsayacak şekilde düzenlenebilir. Grup olarak bireysel emeklilik sözleşmesi alınmış olsa dahi her bir katılımcıya ait hesaplar ayrı ayrı bireysel emeklilik hesaplarında takip edilecektir. Grup olarak sözleşmeye katılım çeşitli şekillerde olabilir. Katkı payının işveren tarafından ödenmesi. Katkı payının bir kısmının işveren, bir kısmının çalışan tarafından ödenmesi. Tüm grubun maaşının belli bir yüzdesi olarak katkı payı desteğinin işveren tarafından verilmesi.

    Bireysel Emeklilik Sistemi'nde birden fazla emeklilik sözleşmesi alma hakkı var mı?

    Evet. Aynı şirketten ya da farklı şirketlerden birden fazla emeklilik sözleşmesi alma imkanı bulunmaktadır.

    Bireysel emeklilik sistemine ne kadar ödeme yapılacak?

    Bireysel emeklilik sisteminde, ödeyeceğiniz katkı paylarınızı gelecekte almak istediğiniz emekli maaşına veya toplu paraya göre belirlersiniz. En az, seçmiş olduğunuz emeklilik planında belirtilen asgari katkı payı tutarı ile ödemeye başlayabilirsiniz. Emeklilik danışmanlarımız, satışlar başladığında tasarruf edebileceğiniz tutarları da dikkate alarak uygun katkı payı seçmenize yardımcı olacaktır.

    Ödenen katkı payları hemen yatırıma yönlendiriliyor mu?

    Ödenen katkı payları, şirket hesaplarına intikalini takip eden en geç ikinci iş gününde katılımcı veya varsa sponsor kuruluş tarafından belirlenen fonlar için gerekli talimatlar verilerek yatırıma yönlendirilmektedir.

    Emeklilik şirketleri ödediğim katkı paylarını hangi yatırım araçlarında değerlendirecekler?

    Emeklilik şirketleri, içlerinden tercih yapabilmeniz için en az 3 emeklilik fonu kurmak zorundadır. Birikimlerinizin, emeklilik şirketinin fonları arasından seçeceğiniz fonlarda, istediğiniz oranlarda değerlendirilmesini isteyebilirsiniz. Emeklilik yatırım fonları içerisindeki; a. Nakit, vadeli ve vadesiz mevduat, b. Borçlanma araçları (ters repo dahil) ile hisse senetleri, c. Kıymetli madenlere ve gayrimenkule dayalı varlıklar, d. Repo işlemleri, e. Vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri, f. Borsa para piyasası işlemleri, g. Yatırım fonu katılma belgeleri, h. Sermaye piyasası kurulu tarafından uygun görülen ve kamuya ilan edilen diğer para ve sermaye piyasası araçları olabilir.

    Bireysel Emeklilik sisteminde katkı payları üzerinden yapılacak kesintiler nelerdir?

    Giriş Aidatı: Emeklilik şirketiniz, yeni bir sözleşme düzenlediğiniz esnada aynı emeklilik şirketinde yürürlükte olan başka bir sözleşmeniz bulunmaması durumunda (işveren grup emeklik sertifikası hariç) sizden giriş aidatı talep edebilir. Giriş aidatı; peşin, azami 1 yıl içinde tahsil edilmek üzere taksitli ve/veya sözleşmenin sonlanma zamanına bağlı olarak ertelenmiş biçimde alınabilir. Giriş aidatı, sadece sözleşmenizin ilk 5 yılında tahsil edilebilir.

    Yönetim Gider Kesintisi: Emeklilik şirketiniz, yatırdığınız katkı payları ile birikiminiz üzerinden sözleşmenizin ilk 5 yılında yönetim gideri kesintisi yapabilir.

    Fon Toplam Gider Kesintisi: Fon toplam gideri kesintisi fon varlıklarından karşılanmakta olup, fonun getirisini azaltıcı bir etki yapmaktadır. Söz konusu kesinti, katılımcının birikiminden değil fon portföy değerinden günlük olarak yapılır. Yıl içinde yapılan fon işletim gideri kesintilerinin toplamı, yıl içinde yapılabilecek fon toplam gideri kesintisinden büyük olamaz.

    Ocak 2021 Tarihinden İtibaren Uygulanacak Kesinti İadelerine Konu Olmayacak Durumlar

    1 Ocak 2021 tarihinden itibaren uygulanacak olan devlet katkısı ile ilişkilendirilen kesinti üst sınırı kontrolü, kontrol tarihi itibarıyla;

    • Toplam birikim tutarı yıllık brüt asgari ücretin 10 katını aşan,
    • Düzensiz ödeme durumunda olan,

    emeklilik sözleşmeleri için yapılmayacaktır.
    Birikim tutarı hesaplamasında ilgili takvim yılının ilk 6 ayında geçerli olan aylık brüt asgari ücret tutarı dikkate alınacaktır.

    Giriş Aidatı, Yönetim Gider Kesintisi Ve Ara Verme Kesintileri Üst Sınırı nedir?

    Sözleşmenizin ilk 5 yılında; giriş aidatı, yönetim gider kesintisi ve ara verme kesintileri toplam tutarı, her bir yıl için ilgili takvim yılının ilk altı ayında uygulanan aylık brüt asgari ücretin %8,5’ini aşamaz. Sözleşmenizin 6. yılı ve sonrası için bahse konu kesintiler yapılmaz.
    Emeklilik veya zorunlu ayrılma durumları haricinde 5 yıldan önce sözleşmenizi sonlandırmanız halinde bu maktu tutarın sözleşmenizin 5. yılı sonuna kadar olan süreye karşılık gelen ve ayrılma tarihinize kadar şirketçe tahsil edilmemiş olan kısmı, şirketçe bireysel emeklilik hesabınızdaki birikiminizden ertelenmiş giriş aidatı şeklinde indirilebilir.
    Sözleşmenizin ilk 5 yılında her yıl için yapılan kesintilerin, yukarıda belirtilen kesinti üst sınırlarını aşıp aşmadığını kontrol edilir ve bahse konu üst sınırın aşıldığının tespiti halinde sınırı aşan tutar, tarafınıza 5 iş günü içinde iade edilir.

    Emeklilik Sözleşmeniz Kapsamında Kullanabileceğiniz Haklarınızı Biliyor Musunuz?
    Satın aldığınız emeklilik ürününden vazgeçebilirsiniz (cayma hakkınızı kullanabilirsiniz).

    Teklif formunu imzalamanızı veya mesafeli satışlarda teklifi onaylamanızı takip eden iki ay içinde cayma hakkınızı kullanabilirsiniz.
    Yürürlükten önce cayma: Cayma bildiriminizin emeklilik şirketinize ulaşmasını müteakiben, daha önce verdiğiniz katkı payı ödeme talimatları iptal edilir.
    Yürürlükten sonra cayma: Cayma bildiriminizin emeklilik şirketinize ulaşmasını takip eden iş gününde verdiğiniz ödeme talimatları iptal edilir ve bireysel emeklilik hesabınızdaki birikim, bildirimin şirketinize ulaşmasını takip eden 10 iş günü içinde fon toplam gider kesintisi haricinde yapılan tüm kesintilerle birlikte iade edilir. Sözleşmeniz yürürlüğe girdikten sonra caymanız durumunda, varsa getiri üzerinden stopaj kesintisi yapılır.

    Bireysel emeklilik hesabındaki birikimin ve ödenen katkı paylarının fonlar arasındaki dağılım oranları veya tutarları, bir yılda azami 6 kez, emeklilik planı ise bir yılda azami 4 kez değiştirilebilir.

     

    Katkı tutarınızı değiştirebilirsiniz ve ödemelerinize ara verebilirsiniz.

    Emeklilik sözleşmesi süresi içinde dâhil olduğunuz plan kapsamında katkı payı tutarınızı ve ödeme döneminizi değiştirebilirsiniz.
    Düzenli katkı payı ödemelerinize ilave olarak istediğiniz zamanda, dilediğiniz tutarda ek katkı payı ödemesi yapabilirsiniz.
    İstediğiniz zaman katkı payı ödemeye ara verebilirsiniz. Katkı payının ödeme tarihini müteakip 3 ay içinde hesabınıza herhangi bir ödeme yapmamanız durumunda ödemeye ara verdiğiniz kabul edilir.

    Emeklilik şirketinizi değiştirebilirsiniz. (Aktarım)

    Emeklilik şirketinizi değiştirebilmeniz için sözleşmenizin yürürlük tarihinden itibaren en az iki yıl süreyle söz konusu emeklilik şirketinde kalmanız gerekir. Hali hazırdaki emeklilik şirketinize daha önce başka bir emeklilik şirketinden aktarım yaparak gelmişseniz, bulunduğunuz şirketinizde en az bir yıl kaldıktan sonra şirket değişikliği yapabilirsiniz.

    Bireysel Emeklilk Sistemin’den dilediğiniz zaman ayrılabilirsiniz.

    Emeklilik sözleşmenizin süresi içinde herhangi bir anda sistemden ayrılabilirsiniz, ancak bu durumda emekli olmanın vergisel faydalarından ve elde edebileceğiniz devlet katkılarından tam olarak yararlanamayacaksınız.
    BES’ten ayrıldığınızda devlet katkısı hesabınızdaki tutarların;
    Sistemde en az 3 yıl kalınması durumunda %15’i,
    Sistemde en az 6 yıl kalınması durumunda %35’i,
    Sistemde en az 10 yıl kalınması durumunda %60’ı,
    Emeklilik, vefat ya da maluliyet halinde %100’ü
    tarafınıza ödenir.
    Getiri üzerinden hesaplanan stopaj kesintisi oranı;
    Sistemden emeklilik hakkı kazananlar ile bu sistemden vefat, maluliyet veya tasfiye gibi zorunlu nedenlerle ayrılanlar için %5,
    10 yıl süreyle sistemde kalmakla birlikte sistemden emeklilik hakkı elde etmeden ayrılan katılımcılar için %10, Sistemde 10 yıldan az süreyle kalarak ayrılan katılımcılar için ise %15’tir.

    BES birikimlerinizi miras olarak bırakabilirsiniz.

    Vefat etmeniz halinde, birikimleriniz ve varsa hak kazandığınız devlet katkısı ve getirileri, 22 Kasım 2001 tarihli ve 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu hükümleri saklı kalmak kaydıyla, sözleşmede belirttiğiniz lehdara ya da lehdarlara, lehdar tanımlanmamış ise kanuni mirasçılarınıza ödenir. Vefat etmeniz halinde, emeklilik şirketiniz birikiminizden ertelenmiş giriş aidatı tahsil edemez.

    Şirket değişiminin sözleşme sahibi için herhangi bir dezavantajı, ödemem gereken bir pay, komisyon var mı?

    Hayır, bir emeklilik şirketinden diğerine aktarım talebinde bulunduğunuz zaman birikimleriniz hiç bir şekilde kayba uğramaz.

    Sistemden emeklilik hakkı nasıl kazanılır?

    Bireysel Emeklilik Sistemi'ne giriş tarihinden itibaren, en az 10 yıl sistemde bulunmak ve 56 yaşını tamamlamak koşulu ile emekliliğe hak kazanılmaktadır.

    Emekliliğe hak kazandıktan sonra birikimlerin ödenme koşulları nelerdir?

    Emekliliğe hak kazandığınız takdirde; birikimlerinizi ister toplu para, ister programlı geri ödeme veya yıllık gelir sigortasına dahil olunarak ya da bir kısmını toplu para, bir kısmını yine programlı geri ödeme veya yıllık gelir sigortasına dahil olarak alabilirsiniz.

    Emekliliğe hak kazanmadan sistemden ayrılabilir miyim?

    Mevzuata göre Bireysel Emeklilik Sistemi'nde katılımcılara yapılacak geri ödemelerde vergi oranları aşağıdaki gibidir.

    • 10 yıldan önce sistemden çıkılması durumunda %15,
    • 10 yıl sistemde kalmakla birlikte 56 yaşını doldurmadan çıkılması durumunda %10,
    • Emeklilik, vefat, maluliyet nedeniyle sistemden çıkılması durumunda %5 oranında stopaj kesilmektedir.

     

    Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem ne zaman başladı? Bireysel Emeklilik Sistemi'nin yeni döneminde yapılan temel değişiklikler nelerdir?

    BES'in yeni dönemiyle birlikte kesinti yapısında değişikliğe gidilmiştir.
    1 Ocak 2016 itibariyle yürülüğe giren yeni yönetmelik kapsamındaki değişiklikler hem mevcut hem de yeni satılacak sözleşmeleri kapsamaktadır.

    Sözleşmelerin sadece ilk 5 yılında yönetim gider kesintisi ve giriş aidatı alınabilecektirBu tutar her yıl için aylık brüt asgari ücretin %8,5'una karşılık gelen tutardır.( ilgili takvim yılının ilk altı ayındaki aylık brüt asgari ücret )

    Fon toplam gider kesintisi ise ilk 5 yıl yapılacak kesinti kapsamına girmemektedir. Sözleşme yürürlükte olduğu süre boyunca fon toplam gider kesintisi alınmaktadır.

    Sözleşmelerin 6. Yılı itibariyle kesinti kontrolleri yapılmaya başlanacaktır. Bunlardan biri sözleşme sonlanması durumunda yapılacak olan devlet katkısı ile ilişkilendirilen kontroldur. (Sözleşmenin yürürlük tarihinden, sözleşme sonlanana kadar yapılacak kesinti toplam tutarı, sonlanma tarihinde sözleşme kapsamındaki Devlet katkısı hesabında bulunan tutar üzerinden yönetmelikte belirtilen oranları kullanarak hesaplanacak tutarı geçemeyecektir. Bu oranlar, 6. yılındaki bir sözleşme için %60, 7. yılındaki bir sözleşme için %70, 8. yılındaki bir sözleşme için %80, 9. yılındaki bir sözleşme için %90 ve 10. yıl ve sonrası için %100 olacaktır.Bu kontrolün yapılmasında 01.01.2021 tarihinden itibaren başlanacaktır.)

    Ayrıca, sözleşmelerin 6. yılı itibariyle Fon Toplam Gider Kesintilerine ilişkin iadeler gerçekleştirilecektir. (Detay Bilgi: Fon Toplam Gider Kesintisinde 6. Yıl için iade oranı %2,5 olup 7 nci ve 14 üncü yıllar arasındaki oranlar, her yıl için bir önceki yılda geçerli olan iade oranının 2,5 puan artırılması suretiyle uygulanacaktır. İade oranı belirlenirken, 1/1/2013 tarihinden itibaren sözleşmede geçirilen tüm süreler dikkate alınır. Kesintinin hesaplama tarihi itibarıyla mevcut bulunan birikimin %1,1'inin altında kalan kısmı için iade uygulanmaz.

    İade, sözleşme bazında ve sözleşme yıldönümleri esas alınmak suretiyle yıllık olarak yapılır. İade, 01.01.2021 tarihinden sonra sözleşmenin sonlandırılması durumunda (başka bir şirkete aktarım veya sistemden çıkış) ve her halükarda anılan tarihi müteakip her sözleşme yılı sonunda yapılacak olup, bu kapsamda, söz konusu tarihten önce yapılmış olan fon toplam gider kesintileri iade edilmeyecektir.)

    Bireysel Emeklilik Sistemi'nin eski dönemiyle yeni dönemi arasındaki farklar nelerdir?

    Sistemde uzun süre kaldıkça daha karlı olcaksınız. İlk 5 yılı içerisinde sözleşmenizden ayrılmanız durumunda planınızda tanımlı kesintiler yapılacaktır. Ancak sözleşemenin 5. Yılından sonra çıkmanız durumunda hem Fon Toplam Gider Kesintisi iadelerine başlanacak hem de Devlet Katkısı ile ilgili kesinti kontrolleri yapılacaktır. Bu kontrollere göre iadelere hak kazanabileceğiniz için karlı duruma geçeceksiniz.

    Bireysel Emeklilik Sistemi'nin yeni döneminde vergi kesintisi uygulaması nasıldır?

    Vergi kesintisi, sadece getiriler üzerinden uygulanmaktadır.

    Bireysel Sigortalarda Vergi Avantajı Ne Kadar?

    İşverenler tarafından ücretliler adına ödenen katkı payları doğrudan gider yazılmak suretiyle kurumlar vergisi matrahından indirilebilmektedir.

    Bu kapsamda indirim konusu yapılabilecek tutarın toplamı, ödemenin yapıldığı ayda elde edilen brüt ücretin %15’ini ve yıllık olarak asgari ücretin yıllık tutarı ile sınırlıdır.

     

    More
    Was this answer helpful ? Yes(0) / No(0)
    Viewed 2959 Times
  • 4. Zorunlu Bireysel Emeklilik Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
     

    2017 Ocak ayında başlayan ve her yıl çalışan sayısına göre sisteme dahil olunan zorunlu BES hakkında ne kadar bilginiz var? Kimleri kapsadığını, zorunlu dahil olsan da ayrılabileceğini ya da iş değişikliğinde neler olacağını biliyor musunuz ?

    Zorunlu BES Nedir?

    Adı üzerinde; Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi çalışanın rızası olmaksızın işverenler aracılığı ile sisteme dahil olunan bir sistem.

    1 Ocak 2017 tarihi ile yürürlüğe giren, 45 yaşın altındaki her T.C. vatandaşı çalışanını kapsayan ve işverenler aracılığı ile çalışanın maaşından kesilecek belli bir tutar ile otomatik olarak Bireysel Emeklilik Sistemine dahil olmaktır.

    Bu sisteme dahil olmanın avantajı, devlet bir kereye mahsus olmak üzere 1000 TL destek verecektir. Sistemde en az 10 yıl kalırsanız ve birikiminizi maaş olarak almaya karar verirseniz ise devlet toplam birikimin %5’i kadar bir katkı daha verecek.

    Zorunlu BES Kimleri Kapsar?

    Kısaca açıklamak gerekirse 1972 yılından sonra doğmuşsanız ve T.C vatandaşı iseniz zorunlu BES sizi kapsıyor demektir. “Ben özel sektör çalışanıyım, kesin beni kapsamaz.” diye düşünmeyin çünkü bu yasa hem kamu hem de özel sektör içinde zorunlu.

    “Zorunlu BES’e Katılmak Zorunda Mıyım?”

    Evet! Katılmak zorundasınız ama sonsuza kadar kalmak zorunda değilsiniz. Sisteme dahil edildikten iki ay içinde sistemden cayma hakkınız bulunuyor. Kısaca giriş zorunlu ama çıkış serbest! Fakat sistemden 3 yıl içinde çıkarsanız, daha sonra tekrar dahil olsanız bile kesinlikle devlet katkısı olan 1000 TL’yi alamıyorsunuz.

    Zorunlu BES’ten çıktığınızda 10 iş günü içinde maaşınızdan kesilen katkı payı size iade edilecektir.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Maaşlardan Ne Kadar Kesinti Olacak?

    “Birikim yapamıyorum aslında o yüzden benim için daha maaşımı almadan böyle bir kesinti olması harika ama ne kadar kesilecek maaşım?” sorusunun kafanızı kurcaladığını biliyoruz. İşte cevap; zorunlu BES için maaşınızdan sadece %3 oranında bir kesinti olacak.

    Örneğin; 2500 TL maaşınız varsa 75 TL, 3000 TL maaşınız varsa 90 TL, 4500 maaşınız varsa 135 TL kesinti olacak.

    BES’e Ara Vermek Mümkün Mü?

    Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi’nde eğer katkı payı ödemesine ara vermek isterseniz 3 ayı geçmemek şartı ile ara verebilirsiniz. Böylece mali sıkıntıda olduğunuz dönemde 3 aylık bir ara ile mali durumunuzu düzeltmek için süre kazanabilirsiniz. Eğer sıkıntınız devam ediyorsa 3 ayda bir yenilemek şartı ile talebinizi yenilemeniz gerekir.

    Zorunlu BES ile Normal BES Arasındaki Farklar Nelerdir?

    BES düzenlemesinde de zorunlu BES’te de teşvik amaçlı %25 devlet katkı payı oranı var. “Peki, neden zorunlu BES’e katılayım?” diyorsanız işte cevap: zorunlu BES’i normal BES'ten ayıran şey, bir kereye mahsus 1000 TL’lik ilave devlet katkısıdır.

    Sistemden 3-6 yıl arasında ayrılırsanız birikimin %15’ini, 6-10 yıl arasında ayrılırsanız %35’ini, 10 yılı tamamlarsanız ise %60’ını alabilirsiniz. 10 yıldan daha fazla kalırsanız 1000 TL’nin tamamına ek %5’lik bir devlet katkısı daha kazanırsınız. 3 yıldan önce ayrılırsanız ise devlet katkı payını kaybedersiniz.

    Mevcut Bireysel Emeklilik Varsa Ne Yapılır?

    Daha önce Bireysel Emeklilik Sistemi’ne kendi katılımınız gerçekleştirmişseniz ve şirketiniz tarafından 2. bir BES’e kayıtlı olmak zorunda değilsiniz. Yine 2 ay içinde Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi’nden ayrılabilirsiniz. Fakat devlet katkı payını kaybetmek istemiyorsanız hem otomatik katılımda kalabilir hem de mevcut BES’inizi devam ettirebilirsiniz.

    “Çalıştığım Şirket Sisteme Ne Zaman Dahil Olacak?”

    Eğer hala çalıştığınız şirket tarafından zorunlu BES’e giriş yapılmadıysa sizin şirketiniz 10-50 kişi çalışanı olan bir şirkettir. Sizin için Bireysel Emeklilik 01.07.2018 tarihinden itibaren zorunlu olacak.

    “Hayır, çalıştığım şirkette 50’den daha fazla çalışan var!” diyorsanız 01.01.2018 tarihinden itibaren sisteme dahil olmuşsunuzdur, araştırmanızda fayda var.

    Şirketlerin çalışan sayısına göre sisteme dahil olma tarihleri aşağıdaki gibidir.

    • Çalışan sayısı 1000 ve üzerinde olan işyerlerinde; 01.01.2017 tarihinden itibaren,
    • Çalışan sayısı 250 ve üzerinde olan işyerlerinde; 01.04.2017 tarihinden itibaren,
    • Çalışan sayısı 100 ve üzerinde olan işyerlerinde; 01.07.2017 tarihinden itibaren,
    • Çalışan sayısı 50 ve üzerinde ancak 100’den az olan işyerlerinde; 01.01.2018 tarihinden itibaren sisteme dahil olmuştur.
    • Çalışan sayısı 10 ve üzerinde ancak 50’den az olan işyerlerinde; 01.07.2018 tarihinden itibaren,
    • Çalışan sayısı 5 ve üzerinde ancak 10’dan az olan işyerlerinde; 01.01.2019 tarihinden itibaren, otomatik olarak BES planına dahil olacaklardır.
    More
    Was this answer helpful ? Yes(0) / No(0)
    Viewed 2810 Times
  • 5. Logo Bordro Plus BES ayarları
     

    Logo Bordro Plus bireysel emeklilik ayarlarını yapabilmek için öncelikle program içerisinde birkaç tane tanım yapmak gerekir.Bu tanımlardan sonra ise, Bes kesinti hesaplama işlemleri bittikten sonra bunları tahakkuk listesi içerisinde izleyebilmek için rapor dizaynı yaparak zorunlu Bes kesintisi alanı tahakkuk listesine eklenir. Logo Bordro Plus Bes alakalı internet üzerinde Logo bes dökümanı da mevcuttur.

    Logo Bordro Plus Bes tanımlarına, Logo Bordro Plus çalışma parametresi ekleyerek başlanmalıdır. Yeni çalışma parametresi ekleme işlemi için ayarlar + parametreler + çalışma parametreleri adımları izlenir. Gelen ekranda yatay menüden ek kesintiler seçeneğine tıklanır. Sonrasında ise sağ tıklanarak ekle denilir.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Kırmızı Renkli Bölge: Logo Bordro Plus bes tanımı yapmak ile yeni ek kesinti tanımlamak hemen hemen aynıdır. Burada kayıt numarası otomatik gelir, tanım kısmına isim girilmeli geçerlilik tarihi ise bes sistemine ne zaman dahil olduysanız o tarih yazılır.

    • Turuncu Renkli Bölge: Ekran geldiğinde işlem türü alanı otomatik olarak normal seçili gelir. Burası Bireysel Emeklilik Otomatik Katılım seçilmeli.

    Yukarıdaki tanımlama yapıldıktan sonra tanımlamış olduğumuz bes otomatik adlı ek kesintiyi çalıştığımız kuruma aktarmamızgerekir (kurumlara çalışma parametresi aktarımı) . Bunu yapabilmek için ayarlar + parametreler + kurum çalışma parametreleri adımları izlenir. Gelen pencerede yatay menüde ek kesintiler seçilerek sağ tıklayıp ekle denilir.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    • Kırmızı Renkli Bölge: Kurum kısmında Logo Bordro Plus Bes kesintisi hangi kurumda yapılacağı seçilir. Tanım numarasıbölümüne ise daha önce çalışma parametresini eklerken programın otomatik verdiği tanım numarası yazılır.
    • Turuncu Renkli Bölge: Bu bölümde herhangi bir değişiklik yapmaya gerek yoktur. Olması gereken tanımlar vb. her şey ön değer olarak gelir.

    Bu tanımlamalar başarılı bir şekilde yapıldıktan sonra, kanun parametrelerinden puantaj kartında yüzde üç kesintinin yapılacağı bilgisi girilir. Bu bilgi zorunlu bireysel emeklilik kesintisi ne kadar? sorusunun cevabıdır. Kanun parametrelerini düzenlemek için ayarlar + parametreler + kanun parametreleri adımları izlenir. Gelen ekranda güncel kanun parametresi üzerine sağ tıklayıp düzelt seçeneğine tıklanır.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    • Gelen ekranda sgk matrah ve oranları sekmesine tıklanır. Sol alt kısımda bulunan otomatik katılım minimum tutarıkutucuğuna 3 yazılır. Bu ekranda Logo Bordro Plus Bes kesintisi yüzde kaç oranında yapılacağını belirttik.

    Son olarak bordro parametrelerinde bir değişiklik yapılmalıdır. Bu düzenlemeyi yapabilmek adına ayarlar + parametreler + bordro parametreleri adımları izlenir. Gelen ekranda ilgili bordro parametresinin üzerine sağ tıklanarak açılan menüde düzeltseçilir. Sonrasında bordro parametreleri sekmesinde sol alt kısımda bulunan otomatik katılım giriş tarihi kısmına, bireysel emeklilik sistemine ne zaman dahil olduysanız o tarih yazılır.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Logo Bordro Plus Bes Puantaj Ön Değeri Tanımı

    Logo Bordro Plus Bes kesinti hesaplama işlemi, bireysel emeklilik sistemi içerisinde yer alan personeller için tek seferde yapılabilir. Bordro Plus bireysel emeklilik hesaplama işlemini, birkaç tanım ile kendisi yapabiliyor.

    Logo Bordro Plus Bes hesaplama için puantaj ön değeri tanımlamak gerekir. Bunu yapabilmek için; sırasıyla bordro + tanımlar + puantaj ön değerleri adımları izlenmelidir. Gelen ekranda sağ tıklayıp ekle seçeneğine tıklayarak

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    • Yukarı kısımda Logo Bordro Plus Bes kesintisi hangi kurumda yapılacağı seçilir. Puantaj ön değerinin kodu ve açıklaması yazılır.
    • Sekmeler kısmında ek kesintilere tıklanır (bireysel emeklilik sistemi bir ek kesintidir.).
    • Alt kısımda parametre tanımları bölümünde ise, daha önce tanımladığımız bes otomatik parametresi artı işareti yapılır. Ardından tutar bölümüne P755 formülü yani P_Otomatik Katılım Tutarı yazılır. Bu parametre personelin katkı payı oranı ile SGK matrahının çarpımını veya tutar seçilmiş ise tutarı puantaj kartına getirir. Puantajda hesaplanan tutarSGK Matrahı * Otomatik Katılım Minimum Oranı (0,03) değerinden daha küçük olamaz.

    Logo Bordro Plus Bes Hesaplama

    Logo Bordro Plus Bes hesaplama işlemini yapmadan öncesinde muhakkak personellere ait puantaj kartları oluşturulmuş olmalıdır. Puantaj kartlarını oluşturduktan sonra Logo Bordro Plus Bes kesintisi için tanımlamış olduğumuz puantaj ön değeri çalıştırılır. Bu sayede, başka bir tabirle zorunlu Bes hesaplama işlemleri tamamlanmış olur.

    1. Tüm tanımlamalar bittikten sonra, öncesinde tanımladığımız bes otomatik parametresini tüm sicil kartlarına aktarmamız gerekir (tabilik düzenleme). Aksi takdirde bes hesaplansa dahi puantaj kartına gelmeyecektir. 
    2. Logo Bordro Plus Bes sisteminin sağlıkla çalışabilmesi için personellerin doğum tarihi sicil kartları içerisinde doldurulmuş olması gerekir. Sisteme personel dahil etmek için bordro + kayıtlar + bireysel emeklilik otomatik katılım adımları izlenir. Gelen pencerede sağ tıklanır ve toplu katılımcı ekle denilerek personeller seçilir. 45 yaş altındaki personeller bes sistemine uygunluk gösterir.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Kırmızı Renkli Bölge : Logo Bordro Plus Bes katılımcılarının TC kimlik numarası, adı, soyadı, sicil numarası ve sisteme dahil olduğu tarih yazar.

    Mavi Renkli Bölge : Bu bölümde ise eğer Logo Bordro Plus Bes katılımcıları bir sebepten ötürü sistemden çıkmak isterse (cayma, işten çıkış vb.) bitiş tarihi ve bitiş nedeni seçilir. Bunlara ek olarak bes oranı da bu bölümde yer alır.

    Logo Bordro Plus Bes hesaplama işleminin ilk adımı olarak normal puantaj kartları oluşturulur. Ardından Bes kesintisi hesaplama işlemi için oluşturduğumuz puantaj ön değeri çalıştırılır. Bunu yapabilmek için bordro + işlemler + puantaj kartı üret adımları izlenir.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Logo Bordro Plus Bes kesintisini hangi kurumda yapacağını ve oluşturulan puantaj ön değeri seçilerek başlat butonuna basılır.

    Bu işlem yapıldıktan sonra puantaj kartı içerisinde ek kesinti sekmesinden hesaplanan bes kesinti tutarı izlenebilir.

     

     

     

     

     

     

    Logo Bordro Plus Bes Kesinti Tutarlarının İzlenmesi

    Logo Bordro Plus Bes kesintilerini izleyebilmek için yukarıdaki işlemlerin tamamının yapılmış olması gerekir. Bunlar yapıldıktan sonra personellere ait mesailer, sosyal yardımlar vb. tüm işlemleri takip edebildiğimiz tahakkuk listesi üzerinden bes kesintilerini de izleyebiliriz. Bunu yapabilmek adına tahakkuk listesi dizaynına, yapılacak olan bireysel emeklilik sistemi kesintileri için yeni bir alan eklenmeli. Logo Bordro Plus Bes kesintisini izlemek rapor dizaynı yapılmalıdır.

    More
    Was this answer helpful ? Yes(0) / No(0)
    Viewed 9866 Times
  • 6. Logo Bordro Plus 7103 Sgk Teşviki
     

    Logo Bordro Plus 7103 Sgk teşviki 27/03/2018 tarihli ve resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanunun 42. maddesi ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa geçici 19 uncu madde eklenmiştir. 7103 sgk tebliği hakkında daha detaylı incelemek için tıklayın.

    Logo Bordro Plus 7103 Sgk Teşviki Nasıl Kullanılır?

    7103 sayılı kanun Sgk genelgesi kapsamına giriyorsak, Logo Bordro Plus 7103 Sgk Teşviki ni puantaj kartlarında yani hesaplar kısmında görebilmek adına takip edilmesi gereken işlem adımları vardır. Bunlardan ilki ve en önemlisi Logo Bordro Plus programının versiyonu 4.52.01.01 olmalıdır. Eğer kullandığınız program Bordro Plus 4.52.01.01 versiyonu altındaysa maalesef 7103 sayılı kanun sgk teşvikleri hesaplamasını programa yaptıramıyorsunuz. Bundan dolayı öncelikle programın versiyonunu güncellemek gerekiyor ardından diğer adımlara geçilebilir.

    Logo Bordro Plus 7103 Sgk Teşviki Ayarları

    Programda versiyon güncelledikten sonra (4.52.01.01) ayarlar + tip tanımları + Sgk indirim kanunları adımları izlenir. Zaten Logo Yazılım güncel versiyonda geliştirmeleri tamamladığı için ilgili kanunu ekranda görürüz.

     

     

     

     

     

     

     

     

    Logo Bordro Plus 7103 sgk teşviki ayarının ilk adımı sicil yönetimi + tanımlar + sicil kartları adımları sırasıyla izlenir. İlgili personelin sicil kartı üzerinde sağ tıklayıp açılan menüde değiştir seçeneğine tıklanır. Gelen ekranda bordro bilgileri sekmesinde tabilikler kısmında birkaç değişiklik yapılır.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    • Turuncu Renkli Bölge: Burada indirim kanunu kısmı 17103 sayılı kanun, istihdam yasası kısmı ise 17103 geçici madde 19 seçilmeli.
    • Mavi Renkli Bölge: Yukarıdaki iki alan seçildikten sonra sağ alt kısıma 17103-27103 Geç.Mad. 19 Teş. kısmı geliyor. Buradaki kutucuklara istihdam teşvik süresini ay olarak ve istihdam teşvik başlangıç tarihini yazmamız yeterli.

    Yukarıdaki işlem adımlarının tamamı yapıldıktan sonra puantaj kartı içerisinde sağ tık + hesaplar diyerek teşvikleri izleyebiliriz.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    • Hesaplarda asgari geçim indirimi altında, 1703 kanun indirimini görebiliriz.
    1. Tabi ki buraya kadar 7103 sayılı kanun sgk teşvikleri kapsamında programın nasıl işlediğini ve neler yapılması gerektiğini gördük. Bu indirimleri bordro plus tahakkuk listesi içerisinde de izleyebilmemiz gerekir. Tabi ki tahakkuk listesinin standart dizaynında bu alan yoktur, ancak sonradan rapor tasarımı yapılarak getirilebilir. Bu şekilde personellerin teşvik kapsamında yapılan indirimleri de izlenebilir.
    More
    Was this answer helpful ? Yes(0) / No(0)
    Viewed 6098 Times
  • 7. Logo Bordro Ücret Pusulasının Kayıt Elektronik Posta ile gönderilmesi
     

    Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) nedir ?

    Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) , Yasal olarak geçerli ve teknik olarak güvenli elektronik posta olarak kabul edilmektedir. Standart elektronik posta (SEP) ile iletişim/belge paylaşımı yasal geçerli olarak ve teknik olarak güvenli kabul edilmeyen, iletimin kesin olarak sağlanamadığı ve inkar edilebilen bir iletişim şeklidir. KEP, e-imza ve zaman damgası kullanılarak, bir elektronik postanın iletildiğini garanti altına almayı, gönderen ve alan tarafların kim olduklarının bilinmesini, gönderilen iletinin ne olduğunun, içeriğinin başkalarınca değiştirilmediğinin ve gönderim zamanının kesin olarak tespit edilmesini sağlamaktadır. KEP, elektronik posta yoluyla yasal geçerli ve teknik olarak güvenli bir şekilde e-belge paylaşımını sağlayabilen ve bu işlemlerle ilgili kesin delil sağlayabilen tek araçtır.

    Logo Bordro Plus ile ücret pusulalarının KEP üzerinden teslim edilmesi

    İş yasaları işverene maaş detayını gösteren bir belgeyi (ücret pusulası) her ay çalışanlarına teslim etmek ve teslim ettiğini ispat etmek sorumluluğunu yüklüyor. Belgelerin çalışanlara imzalatılması , 10 yıl boyunca ispat amacı ile saklanması gibi bir çok zorluklar nedeni ile işverenler bu sorumluluğu tam olarak yerine getiremiyor. Bu nedenle ciddi idari para cezaları ve tazminat yükleri ile karşı karşıya kalınıyor.

    Döneme ait tüm personel puantaj kartlarını üretmek için Bordro / Puantaj kartı üret seçimini kullanmalısınız.

     

     

     

     

     

     

     

     

    Toplu puantaj kartı üret penceresinde Kurum ve Öndeğer şablonu seçin ve Başlat seçimini yaparak puantaj kartlarını oluşturun.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Yukarıda ki işlemleri tamamladıktan sonra gerekliyse dönem içerisinde işe giren ve işten çıkan personel içinde filtre seçeneğini kullanarak toplu puantaj üretebilirsiniz. Toplu üretilen puantajlar da yapmanız gereken düzeltmeler var ise tamamlayın. (Ücreysiz izin , fazla mesai , prim gibi toplu puantaj üretiminde eklenemeyen ek bilgiler ....)

    Döneme ait puantaj kart üretimini tamamladıysanız Kilimsoft mailbordro  programına Kullanıcı adı ve Şifreniz ile giriş yapın.

    İleti Gönder seçin. Logo Bordro Plus içerisinde kayıtlı ve aktif olan personel sicil kartları listesi görüntülenir. Ücret pusulası göndereceğiniz personeli fare ile işaretleyin veya hepsine gönderecekseniz CTRL + A tuşuna basın. Daha sonra fare sağ tuşu ile açılan seçenek listesinden Seç seçin. Satır başlarında ki seçim kutularının işaretlendiğine emin olun.

    İşaretleme işleminden sonra menüden Kep iletisi Gönder ve Ücret Pusulası seçin.

     

     

     

     

     

     

     

     

    Ücret pusulalarının hazırlanacağı Yıl ve Ay bilgisini işaretledikten sonra Gönder tuşunu seçin.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    E-İmzanın bilgisayarınızda çalışır durumda olduğuna emin olun ve kırmızı çerçeve içerisinde ki alana e-İmza şifrenizi girip Bağlan seçin. Eğer doğru şifre girdiyseniz sertifika alanı dolacaktır. Daha sonra İmzala tuşunu seçiniz.

    Seçmiş olduğunuz personelin ücret pusulaları otomatik olarak hazırlanacak ve personel KEP hesaplarına yasal geçerli olarak iletilecektir. Logo Bordro Plus KEP özelliğini kullanıyorsanız personele ayrıca kağıt ile ücret pusulası bildirimi yapmanız gerekmez.

     

    More
    Was this answer helpful ? Yes(0) / No(0)
    Viewed 8482 Times
  • 1. Tiger3 ve Go3 ile E-Arşiv fatura iptali
     

    E-Arşiv Fatura İptali

    E-Arşiv faturalarının Gelir idaresine gönderilmeden önce GO3 veya TIGER3 programlarında iptal etmek için aşağıda ki açıklamaları takip edebilirsiniz.

    İpucu : E-Arşiv faturası Logo Connect üzerinden henüz sunucuya gönderilmedi ise fatura üzerinde Çıkar , Değiştir , İptal işlemlerini yapabilirsiniz. Bu durumda diğer işlem adımlarını takip etmenize gerek yok.

    E-Arşiv faturasını Connect üzerinden sunucuya gönderip daha sonra iptal etmek istediğinizde öncelikle faturayı GO3 veya TIGER3 faturalar ekranında iptal etmelisiniz. Bunun için iptal edeceğiniz faturayı seçiniz ve fare sağ tuşuna basarak açılan seçenek listesinden İptal Et seçin.

    Faturayı iptal ettikten sonra İ harfinin iptal kolonunda göründüğüne emin olun ve Logo Connect programına giriş yapın. E-Arşiv Gönder bölümüne giriş yapın. Burada iptal durumda olan e-Arşiv faturalarını görüntülemek için fare sağ tuşuna basarak açılan seçenek listesinden Filtre seçin ve fatura iptal durumu filtresine İptal Edilmiş olanları da dahil edin.

    İptal ettiğiniz fatura veya faturalar E-Arşiv Gönder listesinde görüntülenir. Normal e-Arşiv faturası gönderir gibi Hazırla + Paketle + Gönder işlemlerini tamamlayınız. Bu işlemlerden sonra iptal e-Arşiv faturası eLogo 'ya gönderilmiş olacaktır.

    More
    Was this answer helpful ? Yes(0) / No(0)
    Viewed 5230 Times
  • 2. Ocak Ayına İlişkin ÖKC Mali Raporlarının Gönderim Tarihi Değişikliği
     
    Değerli Müşterilerimiz,

    Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, 15 Şubat 2019 tarihine kadar gönderilmesi gereken Ocak Ayına ilişkin ÖKC Mali Raporlarının  24 Şubat 2019 tarihine kadar gönderileceği açıklanmıştır. Diğer aylara ait raporların gönderim için zorunluluk tarihi 15 olmaya devam etmektedir.

    “Perakende Mal Satışları İle Hizmet İfalarına İlişkin Mali Rapor Bildirim Kılavuzu (ÖKC Mali Rapor Bildirim Kılavuzu)” nun;

    1.4 Eski Nesil ÖKC Mali Raporunun Hazırlanması ve Gönderilme Zamanı” başlıklı bölümünde;

    Eski Nesil ÖKC Mali Raporları “Aylık” dönemler itibariyle bu Kılavuzun 1.3.3 maddesindeki bilgilere ve bu kılavuzda belirtilen standartlara göre hazırlanmalı ve XADES-A standardı kullanılarak mali mühür ile imzalanmalıdır.

    Aylık olarak düzenlenen Eski Nesil ÖKC Mali Raporlarında, rapor döneminin başlangıç ve bitiş tarihi ilgili ayın ilk günü ile son günü olarak bildirilmelidir. Örneğin; Ekim 2018 ayına ilişkin ÖKC’lerden gerçekleştirilen perakende mal ve hizmet satışlarına ilişkin bilgilerin (aylık, cihaz bazında toplam satış hasılatı ve toplam KDV tutarının) bildirileceği, Eski Nesil ÖKC Mali Raporunda, raporun başlangıç tarihi 1/10/2018 ile bitiş tarihi 31/10/2018 olarak yazılmalıdır.

    Bu şekilde hazırlanan Eski Nesil ÖKC Mali Raporları, ilgili olduğu ayı takip eden ayın 15 inci günü sonuna kadar, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın e-Arşiv Uygulaması üzerinden elektronik olarak gönderilmelidir.

    2.4 Yeni Nesil ÖKC Mali Raporlarının Hazırlanması ve Gönderilme Zamanı” başlıklı bölümünde;

    Yeni Nesil ÖKC Mali Raporları “Aylık” dönemler itibariyle bu Kılavuzun 2.3.3 maddesindeki bilgilere ve bu kılavuzda belirtilen standartlara göre hazırlanmalı ve XADES-A standardı kullanılarak mali mühür ile imzalanmalıdır.

    Aylık olarak düzenlenen YN ÖKC Mali Raporlarında, rapor döneminin başlangıç ve bitiş tarihi ilgili ayın ilk günü ile son günü olarak bildirilmelidir. Örneğin; Ocak 2019 ayına ilişkin ÖKC’lerden gerçekleştirilen perakende mal ve hizmet satışlarına ilişkin bilgilerin bildirileceği, YN ÖKC Mali Raporunda, raporun başlangıç tarihi 1/1/2019 ile bitiş tarihi 31/1/2019 olarak yazılmalıdır.

    Bu şekilde hazırlanan YN ÖKC Mali Raporları, ilgili olduğu ayı takip eden ayın 15 inci günü sonuna kadar, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın e-Arşiv Uygulaması üzerinden elektronik olarak gönderilmelidir.

    açıklamaları yer almaktadır.

    Ancak, söz konusu raporların henüz tamamlanamaması ve gönderime hazır olmaması gibi nedenlerle 15 Şubat 2019 tarihine kadar gönderilmesi gereken Ocak Ayına ilişkin Raporlar 24 Şubat 2019 tarihine kadar gönderilebilecektir.

    Saygılarımızla.

    More
    Was this answer helpful ? Yes(0) / No(0)
    Viewed 2584 Times
  • 3. e-Müstahsil Makbuzu
     

    e-Müstahsil Makbuzu Nedir?


    Müstahsil makbuzu gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçilerden mal satın alınmasında fatura yerine geçen ticari bir vesika olarak kullanılan kağıt müstahsil makbuzu ile aynı hukuki niteliklere sahip elektronik bir belgedir. E-Arşiv alt yapısıyla birebir aynıdır. Tek farkı çiftçiye dijital çıktı verilemez sadece kağıt çıktı verilir. Bir sonraki günün bitimine kadar kadar GİB’e raporlanır. 487 Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ uyarınca, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 235 inci maddesine göre mevcut durumda kağıt ortamda düzenlenmekte olan “müstahsil makbuzu” belgesinin ;

    • Elektronik belge olarak elektronik ortamda düzenlenmesine

    • Kağıt ve elektronik ortamda muhafaza ve ibraz edilmesine

    • Başkanlığa elektronik ortamda raporlanabilmesine ilişkin düzenlemeler yapılmıştır. e-Müstahsil Makbuzu, yeni

      bir belge türü olmayıp, kağıt müstahsil makbuz ile aynı hukuki niteliklere sahiptir.

    e-Müstahsil Makbuzun’da Bulunması Gereken Bilgiler nelerdir?

    • Belgenin tarihi, saat ve dakika olarak düzenlenme zamanı ve belge numarası yer alır.
    • Malı satan çiftçinin adı, soyadı, TCKN TC Kimlik Numarası ve ikametgah adresi yer alır.
    • Malı satın alan tüccar veya çiftçinin adı, soyadı veya unvanı, vergi dairesi, VKN Vergi Kimlik Numarası ve
    adresi yer alır.
    • Satın alınan malın cinsi, miktarı, bedeli, vergi ve varsa diğer kesintiler tutarı yer alır.
    • Nitekim, Mükellefler bu zorunlu bilgilere ek olarak, ihtiyaçları doğrultusunda farklı bilgilere de yer
    verebilmektedir.
    • Düzenlenecek e-Müstahsil Makbuzlarının Başkanlık sistemlerinden elektronik ortamda sorgulanması ve
    doğrulanmasına imkan vermek üzere; karekod veya barkod bilgisinin belge üzerinde bulunması
    zorunludur.

    e-Müstahsil Makbuzunun Tarafları Kimlerdir?

    Satıcı (Üretici Çiftçi)
    • Ticari belge veremez.
    • Müstahsil makbuzunu imzalar.
    • Belgenin aslını alır.
    • Satış bedelini alır

    Alıcı (Defter Tutan Çiftçi)
    • Müstahsil makbuzunu düzenler.
    • Ticari belge verebilir.
    • Belgenin kopyasını alır.
    • Satış bedelini öder.

    e-Müstahsil Makbuzu Uygulamasından Kimler Yararlanabilir?

    213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarınca müstahsil makbuzu belgesi düzenlemek zorunda olan
    mükellefler, isteğe bağlı olarak "1/1/2018" tarihinden itibaren uygulamaya dahil olabilirler.
    • Uygulamaya dahil olacak mükelleflerin; Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğleri ile zorunluluk getirilen haller
    dışında; e-Fatura, e-Arşiv Fatura ve e-Defter uygulamalarına dahil olma zorunlulukları bulunmamaktadır.
    Not: e-Müstahsil Makbuzu Uygulaması zorunlu bir uygulama değildir.

    e-Müstahsil Düzenlenmesi ve Teslimi Nasıldır?

    Elektronik ortamda düzenlenen ve elektronik sertifika ile imzalanan e-Müstahsil Makbuzunun en az bir
    nüshasının kağıt çıktısı alınarak, çıktının her iki tarafça ıslak imza ile imzalanması ve satıcı çiftçiye verilerek çiftçi
    tarafından kağıt ortamda ve e-Müstahsil Makbuzunun tüccar nüshası ise elektronik sertifika ile imzalı olarak eortamda muhafaza edilmesi gerekmektedir. e-Müstahsil Makbuzu üzerinde, GİB sistemlerinden elektronik ortamda sorgulanması ve doğrulanması için karekoda veya barkoda yer verilmektedir.

     

    More
    Was this answer helpful ? Yes(0) / No(0)
    Viewed 3516 Times
  • 4. e-Ekstre Kurulum ve Kullanım Dökümanı
     

    e-Ekstre Nedir?


    e-Ekstre, MT940 formatındaki tüm banka hesap hareketlerinizi tek tıkla ve kolaylıkla ERP sisteminize aktarıp muhasebeleştirmenizi sağlayan bir e-Logo çözümüdür.
    MT940, uluslararası standartlarda belirlenmiş elektronik hesap ekstresi formatıdır. Bankalar tarafından iletilen, cari hesaplarınızda oluşan tüm hareketleri ve hesap açılış/kapanış bakiyelerini içeren MT940 formatındaki hesap ekstrelerinizi LogoConnect sistemine alıp, ERP sisteminde otomatik olarak muhasebeleştirebilirsiniz.

    eLogo e-Ekstre kullanım ve kurulum dokümanı için tıklayınız ...

     

    More
    Was this answer helpful ? Yes(0) / No(0)
    Viewed 5396 Times